Sırbistan’dan sahte rektöre yalanlama

Ali İlseven’in, hakkında medyada yer alan haberlere erişim engeli getirilmesi için Silivri Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği belgeye Sırbistan’dan yalanlama geldi.  

Ali İlseven, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede; saygın bir profesör olduğunu, Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi’nin de Türkiye Koordinatörü olduğunu iddia etmişti.  

“İTİBARIMIZI KORUMAK İÇİN...” 

Sırbistan’daki Novi Pazar Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Türkiye’deki medya organlarında adı geçen (sahte) Yeni Pazar Üniversitesi ile Novi Pazar Üniversitesi’nin hiçbir bağlantısının olmadığı vurgulandı.  

Yaşananların dolandırıcılık olayından ibaret olduğuna dikkat çekilen açıklamada; “Ne yazık ki, son zamanlarda bazı yerli ve yabancı basında yer aldığı gibi sahte diploma ve sertifika işlerinde üniversitemizin adının kötüye kullanılması yoluyla kurumumuza saldırı girişimlerine tanık oluyoruz. Bu durum bizi, öncelikle yurt içi ve yurt dışında ilgili polis, adli ve diğer makamlara bildirimde bulunarak adımızı ve itibarımızı korumak için gerekli adımları atmaya yöneltti. 

Yetkili makamların üzerine düşeni yapacağını, bu tür suiistimallerin amacının ne olduğunu, faillerinin ve sorumlularının kim olduğunu en kısa sürede öğreneceğimizi ve nihai sonucun yeterli yaptırımla sonuçlanacağını umuyoruz” denildi. 

 

Açıklamanın yer aldığı internet sayfasının linki: 

https://uninp.edu.rs/2024/07/17/saopstenje-za-javnost-2/ 

 

YENİ PAZAR MI NOVI PAZAR MI? 

Novi pazarın Türkçe anlamı Yeni pazar. Ali İlseven, bu isim benzerliğini kullanarak Türkiye’de birçok resmi kurumu kandırdı. Bazı yerlerde Novi Pazar Üniversitesi’nin Türkiye koordinatörü olduğunu, bazı yerlerde de gerçekte hiç olmayan Yeni Pazar Üniversitesi’nin Türkiye koordinatörü olduğunu söyledi. Birçok kişi ve kurum da İlseven’in yanıltıcı açıklamaları nedeniyle hayali Yeni Pazar Üniversitesi’ni Sırbistan’daki Novi Pazar Üniversitesi zannetti. İlseven, bu kelime oyunu ile yıllardır kişi ve kurumları kandırmayı başardı.  

ARNAVUTLUK’TA GÖZALTINA ALINDI, EV HAPSİNDE TUTULUYOR İDDİASI 

Bu arada, günlerdir sosyal medyada görünmeyen Ali İlseven’in, Türkiye’deki haberlerin ardından Arnavutluk’ta gözaltına alınarak sorgulandığı ve ev hapsinde tutulduğu iddia edildi. İlseven’in en son yayınladığı videoda saçlarının kesilmiş olduğu dikkati çekti.  

Arnavutluk’a kaçan Ali İlseven ile Damla İlseven ve Şerife Kalkan hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek”, “Resmi Belgede Sahtecilik” gibi çok sayıda suçtan cezalandırılması istemiyle, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapılmıştı.