Eker Süt Ürünleri, WorldFood İstanbul Fuarı’nda gıda sektörüyle buluşacak

Eker Süt Ürünleri, gıda sektördeki son yenilikleri, trendleri sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul'a katılıyor. 32 yıldır gıda ve içecek üreticilerini ve Türkiye’nin önde gelen alıcılarını bir araya getiren fuar, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

 Süt ve süt ürünleri sektörünün öncü markası Eker Süt Ürünleri, yenilikçi ürün seçenekleriyle WorldFood İstanbul'da yer alacak. Gıda sektörünün nabzını tutan en büyük buluşma platformlarından biri olan fuar, 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı 3-6 Eylül 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ağırlayacak.

 

Yeni iş ortakları kazanma fırsatı 

 Fuarın 5 numaralı salonunda, 5231 numaralı standında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Eker Süt Ürünleri; ayran, kefir, kaymak, yoğurt ve sütlü tatlı grubu gibi lezzetliyle devleşen ürün seçeneklerini sergileyecek. Eker, perakende zincirleri ve gıda toptancısı işletmelerinden gelen çok sayıda temsilciyle doğrudan iletişim kurma, ürünlerini tanıtma ve yeni iş ortakları kazanma fırsatı bulacak. 

 

Türkiye'nin en yüksek taze süt ürünleri ihracatını gerçekleştiriyor 

 Eker, dünyadan katılımcılarla da bir araya gelerek ihracat alanında son yıllarda yakaladığı sürdürülebilir büyümeye ivme kazandırmayı hedefliyor. Ağustos 2020'de Almanya'ya tombul ayran ve kefir ürünlerinin sevkiyatını yapan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Almanya'nın ardından İngiltere, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi ülkelerin pazarlarında da tüketicilerle buluşan Eker, Türkiye'nin en yüksek taze süt ürünleri ihracatını gerçekleştiriyor.

 

Sektörün en uzun süredir düzenlenen fuarı

 Türk gıda sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma niteliğini taşıyan 32. WorldFood İstanbul; gıda ürünleri ve teknolojileri alanında etkili iş platformu olmasının yanı sıra bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına ön ayak olmak adına iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir programa da ev sahipliği yapacak. ICA Events tarafından düzenlenen fuarın 32. yılında; katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı açısından rekora imza atması bekleniyor.