İzmirli Kadınlar Yaptıkları Çalışmalarla Türkiye’ye Örnek Oluyor

İl Müdürü Mustafa Şahin: İzmirli kadınlar yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye örnek oluyor.

Tire’de gerçekleştirilen Çiftçi Kadınlar Günü Kutlamasında Tireli çiftçi kadınlarla bir araya gelen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, İzmirli kadınların yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü için Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Tireli Kadın Üreticiler ve İzmir’in başarılı kadın üreticileri bir araya geldi. Tarım alanında başarılara imza atmış olan örnek üreticilerin ilham verici hikâyelerinin de anlatıldığı etkinliğe İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Şahin, İzmirli kadınların ve İzmir Kooperatiflerinin Türkiye’ye örnek olduğunu, ülkedeki tüm kadınlara ilham verdiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığından da bahseden Şahin, “Bakanlığımız tarafından bu yıl uygulamaya alınacak Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinin her kaleminin içinde kadın üreticilere yönelik avantajlar var” dedi.

 

Kadının Olduğu Her Yerde Bereket Var

Ayrıca İzmir’de uygulanan birçok projeyle kadın üreticilerin desteklendiğini ifade eden Şahin; “Kimi zaman kadınlara yönelik küçük miktardaki destekler, küçük dokunuşlar bile büyük bir başarı hikâyelerine dönüşebiliyor. Çünkü kadının olduğu her yerde bereket var” diye konuştu.

 

Bir Hayali Gerçekleştiriyoruz

Tarımsal üretimde yaşanan bazı sorunların ve zorlukların Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli ile aşılabileceğini vurgulayan İl Müdürü Şahin; “Yıllardan beri hayalini

kurduğumuz bir şeyi gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Artık tarımsal üretimimizi planlayacağız. Sözleşmeli üretimi yaygınlaştıracağız. Topraklarımızın küçük parsellere bölünmesini engelleyeceğiz.

Bu topraklara ve suyumuza sizlerle beraber sahip çıkacağız. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize tertemiz bir miras bırakacağız. Burada siz kadınlar başrolü oynayacaksınız. Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilerin özellikle de kadın üreticilerin her zaman yanında olacaktır” dedi.