Çizgi Medikal’den Cumhuriyet’in 101. yılında yeni fabrika
Ekonomik kriz dinlemedi, tüm yatırımı ile fabrika kurdu
Medikal doktor önlüğü, hemşire kıyafeti ve terlik üretimi yapan Çizgi Medikal, ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle herkesin yatırımları askıya aldığı bir dönemde tüm yatırımını yeni fabrikaya yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılında ülkesine yeni bir fabrika kazandıracak olan Çizgi Medikal, 125 milyon TL yatırım ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) kurduğu tesisinde üretim kapasitesini ve istihdamını 2 katına çıkaracak. Yatırım kararını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünde aldıklarını belirten Çizgi Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayar, “101. Yılda bu fabrikamızı tamamlamak üzereyiz. Herkesin yatırımlarını askıya aldığı bir dönemde biz yatırım kararı aldık ve de ülkemiz adına çok mutluyuz” dedi
30 metrekareden 6 bin 500 metrekareye
İzmir Bornova Osmangazi’de 2005 yılında 30 metrekarelik bir atölyede medikal doktor önlüğü, hemşire kıyafeti ve terlik üretimi yaparak yola çıkan Çizgi Medikal, bugün Türkiye genelinde 100 bayisi olan, ihracat yapan ve günlük 7 bin 500 parça üretime hazırlanan sektör lideri bir firma oldu.
İzmir’de 40’a yakın bayisini buluşturarak yeni yatırımı olan 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikasını tanıtan Çizgi Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Ayar, “20 yılda 30 metrekarelik atölyeden, arabayla satış yaptığımız süreçten bugün ihracat yapan, sektörünün lideri bir firma haline geldik. KOSBİ bünyesindeki tüm yatırımlarımızı aktararak 125 milyon TL’ye kurduğumuz fabrika ile önemli bir üretim artışına gidiyoruz” dedi.
Kapasite ve istihdam ikiye katlanıyor
Türkiye genelinde 100’ün üzerinde bayisi bulunduğunu ve bugün bayi buluşması ile firmanın yeni yatırımını bayilerin yakından görmesini istediklerini söyleyen Ayar, “Yağmur hasadı yapacağımız, çatısında güneş panelleri ile yeşil bir fabrika kuruyoruz. Bu yatırım ile Türkiye’nin küresel pazarda medikal kıyafet anlamda güçlü bir markası olmayı hedefliyoruz. Günlük 2 bin 500 takım kıyafet olan üretim kapasitemiz 7 bin 500’e, 400 bin metre olan kumaş miktarını 1 milyon metreye, 150 olan personel sayısını 300’e çıkaracağız. 3500 metrekarelik kapalı alanımız bu yatırım ile 6 bin 500 metrekareye çıkacak” dedi.
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılı kutlu olsun”
Her kesimin yatırımdan uzak durduğu, sermayesini faiz veya farklı para piyasalarında değerlendirdiği süreçte geçtiğimiz sene, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bu yatırım kararını aldıklarını söyleyen Ayar, “Her fabrika bir kale sözü boşuna söylenmiş bir söz değil. Biz de bu ilkeyle hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılında bu fabrikayı ayağa kaldırıyoruz. Ülke olarak üretmekten başka çaremiz yok. Biz de bu noktada üzerimize düşeni yapıyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılı kutlu olsun” diye konuştu.