Etkinlik-Sen Başkanı Yalçın Taşdemir’den Yüksek KDV Oranlarına Tepki

Başkan Yalçın Taşdemir  “%1 KDV ile satın aldığımız gıda ürünlerini, %20 KDV ile misafirlerimize sunmak zorundayız. Girdi ile çıktı arasındaki bu yüksek fark, fiyatlarımızın artmasına sebep oluyor. Ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımız da ya KDV’den kaçınmak için farklı yollar arıyor ya da organizasyonlarını tamamen iptal ediyor. Bugün evlilik hazırlıkları güncel rakamlarla yaklaşık 1 milyon TL’yi buluyor.

Beyaz eşya, tekstil, züccaciye ve mobilya harcamalarıyla yorulan çiftler ve aileleri, düğün aşamasında artık sade nikahı tercih ediyor ya da küçük çaplı organizasyonlarla yetiniyor. Bu durum, kalabalık düğün kültürümüzün kaybolmasına, örf ve adetlerimizden kopmaya ve sıla-i rahim geleneğimizin zayıflamasına neden oluyor”  dedi.

Başkan Yalçın Taşdemir, düğün ve etkinlik sektörünün yaşadığı mali zorlukları aşmak için devlet desteğinin şart olduğunu belirterek şu çağrıyı yaptı:
"Etkinlik-Sen olarak üye işletmelerimizin maliyetlerini düşürmek için projeler geliştiriyor, indirimli satın alma anlaşmaları yapıyor ve gıda sektöründe toplu alım anlaşmaları ile fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyoruz.

Ancak, işletmelerimizin ayakta kalabilmesi ve halkımızın düğün kültürünü sürdürebilmesi için devletimizin de sektöre destek vermesi gerekiyor. Özellikle yapılan düğünlerde ikram hizmetleri ile eğlence hizmetlerinin ayrı ayrı vergilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Düğün kültürü, aile yapımızın bir gerekliliğidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesi sektörümüz için büyük bir fırsattır.

Genel Başkanımız Ali Koray Özandaç  ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz bu amaçla yurt çapında tanıtım ve kamuoyu oluşturma gayreti içerisindeler. Öncelikle Sn. Cumhurbaşkanımız Hükümetimiz ve Siyasi Parti Liderlerinden de bu konuda destek istiyoruz. Düğün yapacak ailelere müjdeli bir haber verilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.