İŞ VE CEMİYET DÜNYASI, GRAF VON FABER-CASTELL’İN ÖZEL DAVETİNDE BİR ARAYA GELDİ!

Graf von Faber-Castell’den “Yılın Kalemi: Osmanlı Kültürü”, Cemiyet Dünyasına Tanıtıldı

Graf von Faber-Castell, Osmanlı döneminden ilhamla tasarlanan özel ve sınırlı sayıda üretilen kalemi “Osmanlı Kültürü”nü “Pen of The Year” davetinde tanıttı. Geçtiğimiz akşam Macar Feyzullah Paşa Köşkü’nde cemiyet dünyasından Melissa von Faber-Castell, Victoria von Faber- Castell, Caroline Koç, Maria - Necmettin Eliyeşil, Deniz - Can Hakko, Leyla Alaton, Dilek Türker, Serra Türker Bayır- Mert Bayır, Rana- Erol Tabanca, Zeynep- Osman Çarmıklı, Jeff Hakko, Romina Hakko ve Meltem Demirören Oktay gibi birçok ismin katılımıyla gerçekleşen özel etkinlik, Kont Charles von Faber-Castell, Adel/Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar ve Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Graf von Faber-Castell, yılın kalemini 2000’li yılların başından bu yana insanlığın ve dünya kültürünün gelişiminde etkisi olan dönemlerden ilham alan özel tasarımlar ile sınırlı sayıda üreterek kalemseverlerle buluşturuyor. İncelikli bir tasarım anlayışıyla oluşturulan “Yılın Kalemi 2024: Osmanlı Kültürü”, iş ve cemiyet dünyasından Melissa von Faber-Castell, Victoria von Faber- Castell, Caroline Koç, Maria- Necmettin Eliyeşil, Deniz- Can Hakko, Leyla Alaton, Dilek Türker, Serra Türker Bayır- Mert Bayır, Rana- Erol Tabanca, Zeynep- Osman Çarmıklı, Jeff Hakko, Romina Hakko ve Meltem Demirören Oktay gibi birçok ismin katılımıyla “Pen of The Year” etkinliğinde tanıtıldı. Kont Charles von Faber-Castell, Adel/Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar ve Osmanlı Sanatı Uzmanı, tasarımcı ve yazar Serdar Gülgün ev sahipliğinde 2 Kasım Cumartesi günü Macar Feyzullah Paşa Köşkü’nde gerçekleşen bu özel etkinlikte davetliler, kalemin hikayesini köşkün büyülü atmosferinde dinlediler.

“Yılın Kalemi” için Graf von Faber-Castell’in 2024 yılı ilhamı, Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamının, estetiğinin ve egzotik kültürünün Avrupa'ya ulaştığı 16. ve 18. yüzyıllar arasındaki “Turquerie/Türk Etkisi” dönemi oldu. “Yılın Kalemi 2024 Osmanlı Kültürü”, Osmanlı sanatında uzmanlığıyla tanınan sanatçı Serdar Gülgün tarafından tasarlandı. Gülgün’ün “Turquerie” dönemine olan tutkusu, sanat eserleriyle, mimarisiyle, zengin dokusu ve renkleriyle bugün sanatçıyı etkilemeye devam eden memleketi İstanbul'da başladı. Dünyanın en prestijli otellerini ve markalarını tasarlayan Serdar Gülgün, stilini benzersiz kılan sofistike sanatını yılın kalemini tasarlarken kullandı. Tasarımcı Serdar Gülgün, etkinlik ve yılın kalemiyle ilgili “Ben bir çevirmenim, eskiyi yeni bir şeye dönüştürüyorum. Osmanlı Kültürü’nü de bu şekilde ortaya çıkardık. Pen of The Year’ın yaratıcısı olarak bu özel daveti benim de ilham kaynağım olan ve dekorasyonunu büyük bir zevkle yaptığım köşkte yapmaktan dolayı oldukça mutluyum.” dedi.

 

 

Adel Kalemcilik hakkında: Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen şirket olan Adel / Faber-Castell, sektördeki 55. yılını kutluyor. 1969 yılında Anadolu Grubu bünyesinde faaliyete geçen şirket, kurulduğu günden bu yana dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile yürüttüğü iş birliğini 1995 yılında ortaklığa dönüştürerek Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Şirket, 27 senedir Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Çayırova’da 36 bin metrekare üzerine kurulu üretim tesisiyle Adel / Faber-Castell, kâğıt ürünleri haricinde gerek üretim miktarları gerekse ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi konumunda. Köklü geçmişi ve 3 bin 800’e yakın ürün çeşidi ile Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Atlas ve Panfix markalı kırtasiye ürünlerinin satış ve pazarlamasını gerçekleştiren şirket, 30’un üzerinde ülkeye de ihracat yapıyor. “Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” felsefesiyle hareket eden Adel / Faber-Castell, yılda ortalama 40 bin ürün güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyor. Adel / Faber-Castell, özünde barındırdığı “İyilik” değerinden beslenen ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında topluma fayda sağlayan çok sayıda sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. 

 

Faber-Castell hakkında: 2011’de 250. kuruluş yılını kutlayan Faber-Castell, kalem ve yazım gereçleri alanında bir dünya devi. Dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan ve her zaman kalite, yenilikçilik ve yaratıcılığın simgesi olan Faber-Castell’in dünyada 10 ülkeye yayılmış kendisine ait 9 üretim tesisi bulunuyor. Bunun yanı sıra Faber-Castell’in 23 ülkede satış firması, 120 ülkede distribütörü var. Firmanın dünya çapında çalışan sayısı ise 8 binin üzerinde. Çevre dostu endüstriyel üretim yöntemleri ile alanında öncü olan Faber-Castell, sattığı tüm kurşun kalem ve boya kalemleri için hammadde lata ihtiyacını endüstriyel ormanlardan elde ediyor. Faber-Castell’in Brezilya’da kurmuş olduğu ormanda her yıl yaklaşık 300 bin yeni ağaç, 10 bin hektarlık (100 km²) bir alana ekiliyor ve yetiştiriliyor. Yetiştirilen bu ormanlar ile Brezilya’ya yalnızca hammadde üretimi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda 660 endemik hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.