Ege Üniversitesi endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge projelerindeki öncü konumunu sürdürüyor
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin dördüncü, bölgemizin ilk yükseköğretim kurumu olan Ege Üniversitesinin, eğitim öğretim, araştırma geliştirme, bilim ve teknolojide 70 yıllık bir birikimi bulunuyor. Göreve başlarken istişareye ve ortak akla dayanan bir vizyon oluşturduk. Kurum içi ve kurum dışı paydaşlarla fikir teatisinde bulunduk. Hedeflerimizi belirledik.
Çok çalıştık. Üniversitemizde, ulusal ve küresel sorunlara duyarlı, üniversite- sektör iş birliğini özendiren, rekabetçi, girişimci ve yenilikçi bir yapı kurduk. Kalite odaklı, akademik performansa dayalı bir yönetişim ekosistemi oluşturduk. Her alanda tarihi başarılara imza attık. YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda, endüstri ile ortak yürütülen ar-ge proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldık” diye konuştu.
“Ar-Ge projelerimizi sürdürülebilir konsepte taşıdık”
Üniversite-sanayi iş birliği alanında rol model olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, milli yenilik ödüllü, sağlık temalı, öncü bir araştırma üniversitesi olarak, bilimsel gücümüzü sanayi ile bir araya getirmeye devam ediyoruz. Endüstri ile ortak hazırladığımız projelerle akademik bilginin pratik hayata dönüştürülmesinde önemli rol üstleniyoruz.
Hem ulusal hem de küresel düzeyde sanayi ile iş birliği yaparak bölgemizin ve ülkemizin inovasyon ekosistemini güçlendirmek için ortak Ar-Ge projeleri hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımızla bir yandan yeni ürünler geliştirirken diğer yandan da proje hazırlama kültürünün tabana yayılmasına özel ehemmiyet gösteriyoruz. Araştırmanın bir kültür olduğu bilinciyle üniversitemize kaydını yaptıran her öğrenciye ilk günden itibaren bu sürecin bir parçası yapıyoruz.
Girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon alanlarına özel önem veren üniversitemiz, üniversite-sanayi iş birliği alanında rol model olabilecek çalışmalara da imza atıyor. Son yedi yılda endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge projelerinde üniversitemiz büyük bir ilerleme kaydetti. Şunu rahatlıkla ifade etmek isterim ki bölge sanayinin lokomotifi oldu. Sürdürülebilir bir konsepte taşıdığımız Ar-Ge projelerimizi daha nitelikli hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Araştırmalarımızı küresel protokoller doğrultusunda yeniden şekillendiriyoruz. Üniversitemizi multidisipliner bir vizyonla daha ileri noktalara taşımak için yeni stratejiler belirliyoruz. Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için Ar-ge’de lider, bölgesine ve ülkesine yaptığı bilimsel çalışmalarla katkı sağlayan, uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.