Manisa Celal Bayar Üniversitesi ASELSAN Yetkililerini Ağırladı

Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin ve Prof. Dr. Kadir Ay, girişimciler, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar açılış konuşmasında, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi, sanayi ve üniversite iş birliğini somut projelerle sürdürüyor. Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi ile yürütülen Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Güdümlü Projesi (AKÜM) ve Manisa Savunma Sanayii Teknoloji Geliştirme Kümesi (MASTEK) projeleri, bu alandaki en güçlü çalışmalar arasında yer alıyor. ASELSAN ile iş birliği yapıyor olmak bizler için son derece kıymetli" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasının sonunda ayrıca, 26-27 Şubat’ta Şehzadeler Yerleşkesinde yapılacak Ege Kariyer Fuarı’na tüm katılımcıları davet ettiğini belirtti.

Manisa Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Çulha, Manisa Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi çalışmaları ve 2018 yılında ASELSAN ile başlatılan iş birliğinin mevcut durumu, araştırma altyapısı ve gelecekteki vizyonu hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Program, ASELSAN’ı tanıtan bir video ile devam etti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ebru Tümer, "Bugün sizlere sadece başarılarımızı değil, 50 yıl önce temelleri atılan ve hala aynı tutku ve kararlılıkla sürdürülen bir yolculuğun öyküsünü paylaşacağız" dedi. Prof. Dr. Tümer, ASELSAN’ın her yıl %20’lik ihracat büyümesi ile sürdürülebilir büyümeyi yakaladığını, bu yıl dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma şirketi arasında yer aldıklarını belirterek, "Bu bizler için büyük gurur. Telsiz ile başlayan üretim yolculuğumuz bugün uzaya ulaşmış durumda. ASELSAN, yüksek teknolojiye dayalı üretimi ile sürekli gelişiyor ve büyük bir savunma sanayi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2030 hedefimiz, dünyanın 30 savunma sanayisi arasında yer almak" dedi.

ASELSAN’ın özündeki değerlerin, ülkenin geleceğine dair hayaller ve idealler olduğunu belirten Prof. Dr. Tümer, ASELSAN’ın, vatan için çalışmak isteyenlerin kendini adadığı, geliştirdiği ve kendini gerçekleştirdiği bir yer olduğunu vurguladı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Tuğgeneral Göksel Sevindik, savunma sanayinde milli teknolojilerin önemini anlatırken, ilerlemenin üç sacayağını; akademik kadro, sanayiciler ve öğrenciler olarak tanımlayarak tecrübelerini paylaştı.

 

ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Murat Aslan ise tedarik zincirinin etkin yönetimi ve global düzeydeki stratejiler üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.