BODRUM AMERİKAN HASTANESİ “SAĞLIKLI NESİLLER BİZİMLE BAŞLAR

Bodrum Amerikan Hastanesi, “Sağlıklı Nesiller Bizimle Başlar” projesi kapsamında bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim Yayın: 09 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 09.07.2024 13:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

BODRUM AMERİKAN HASTANESİ “SAĞLIKLI NESİLLER BİZİMLE BAŞLAR” PROJESİYLE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

 

Bodrum Amerikan Hastanesi, “Sağlıklı Nesiller Bizimle Başlar” projesi kapsamında bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında, Umurça Ömer Akın İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 24 öğrenci ile Bodrum MOD Koleji’nden 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 35 öğrenci hastanede ağırlandı. Toplam 249 öğrenciye verilen eğitim kapsamında, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edinen öğrencilere etkinlik sonrasında Bodrum Amerikan Hastanesi hemşiresi Turceyin Yıldız tarafından el hijyeni eğitimine dair temel bilgiler verilerek, ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

 Sağlık alanında üstlendiği öncü rolün yanı sıra toplumsal yaşama da değer katmak için çevresel, kültürel ve tarihi projelere destek vererek topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getiren Bodrum Amerikan Hastanesi’nin “Sağlık Nesiller Bizimle Başlar” projesi, genç nesillere sağlık ve çevre bilinci kazandırmaya devam ediyor. 

 Gelecek nesillere ilham ve örnek olmayı amaçlayan Bodrum Amerikan Hastanesi, Bodrum’un farklı bölgelerindeki ilkokul öğrencilerini bilgilendiriyor. Proje kapsamında, Umurça Ömer Akın İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 24 öğrenci ile Bodrum MOD Koleji’nden 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 35 öğrenci hastanede ağırlandı. Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edinen öğrencilere etkinlik sonrasında Bodrum Amerikan Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Hemşiresi Turceyin Yıldız tarafından el hijyeni eğitimine dair temel bilgiler verilerek, ellerini nasıl yıkamaları gerektiği gösterildi. Ayrıca, TURMEPA işbirliğiyle gerçekleştirilen kıyı temizliği eğitimiyle de çevre bilinci artırıldı. Öğrenciler Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekim Yrd. Dr. Şahin Ünal’la tanışarak, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda öğrencilere sabun hediye edildi.

 Bugüne kadar TED Koleji, Umurca İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu, Dr. H. Mümtaz Ataman İlkokulu, Şehit Serkan Göker İlkokulu, Hüseyin Boyacı İlkokulu, Umurça Ömer Akın İlkokulu ve Bodrum MOD Koleji’nden toplam 249 öğrenciye eğitim verildi.

 İki yıldır devam eden proje kapsamında bu yıl ayrıca, ziyaret edilen ilkokullara beslenme seminerleri de verildi. Bodrum Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Billur Çalık, Mod Koleji Bodrum 1. sınıf öğrencileriyle, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2. sınıf öğrencileriyle, Umurça Ömer Akın İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle okullarında bir araya gelerek, onları Beslenme Semineri kapsamında “Sağlıklı Beslenme Nedir?”, “Besin Grupları Nelerdir?” ve “Sağlıklı Beslenmenin Faydaları Nelerdir?” başlıklı konular hakkında bilgilendirdi. Sonrasında öğrencileri motive etmek amacıyla kendi aralarında çekiliş yapıldı. Çekilişte ismi çıkan öğrencilere vücut analizi yapılarak, boy, kilo, yağ ve kas oranlarına bakılmak üzere hastaneye davet edildi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.