EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ’NDE İKİNCİ GÜN!

30 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen bilimin ve sınırsız hayal gücünün birleştiği 3.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve sinemaseverlerin katılımıyla devam ediyor.

Sanat Yayın: 03 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 03.10.2024 10:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde bugün; Robet Hloz’un Türkiye Prömiyerli teknolojinin hayatımızdaki yerini mercek altına alan “Restore Point”, yönetmen Eldar Bora’nın kimlik, aidiyet ve toplumsal çatışmalar üzerine derin bir keşif sunan “Enosis” festival seyircisiyle buluştu. 

 

Ayrıca “Kısa Metraj filmler” kategorisinde yer alan; Yönetmen Ceyda Aşar’ın yazıp yönettiği, genç bir kadının hayat arayışı sırasında içgüdülerinin peşinden giderek yaşadığı değişimleri anlatan Burası Size Göre Değil, 2040 yılında teknolojik gelişmelere rağmen su krizini önüne geçmeyerek toplumun su bulma mücadelesini ele alan Yönetmen Seldal Altun’un yönettiği Kota, Yönetmen ve senarist İbrahim Karahasan’ın Meçhul isimli filmi, zincirlerinden kurtulmak isteyen bir karakterin ıssız bir beyazlık içinde parlayan bir ışığa doğru koşarken yaşadığı metaforik yolculuğu işliyor, Yönetmen Dilay Şengül’ün Güzel-leş filmi, Serap adlı bir kadının toplumsal normlar doğrultusunda bedensel değişimlere karar verip katıldığı bir güzellik kampında yaşadığı, beklentilerinin ötesine geçen kabusu anlatıyor, Yönetmen Mustafa Güneşoğlu’nun, Genetik Sanatı (2024), gelecekte genetik tasarımın popülerleştiği bir dünyada, hayalindeki mükemmel çocuğu yaratmaya çalışan bir çiftin beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalışını konu alıyor. Yönetmen Zahid Çetinkaya’nın Ayna isimli eseri ise, insanlığın tüketici doğasının dünya üzerinde yarattığı tahribatı ve dünyanın kendini onarma potansiyelini alegorik bir kıyamet hikayesiyle ele alıyor. Yönetmen Yusuf Ziya Esencan’ın Haiz adlı filmi, içsel çatışmaların ve bireylerin kim olmak istediği ile kim oldukları arasındaki savaşın görselleştirildiği derin bir psikolojik gerilim sunuyor. Ülkü Sönmez’in yönetmenliğini yaptığı Ziyaretçiler filmi ve festivalde ilk kez gösterilecek "Kısa Metraj Filmler" arasında yer alan özel gösterim filmler; Murat Çetinkaya'nın yönetmenliğini yaptığı Sonsuz (Ad Infinitum) ve Eldar Bora'nın yönetmenliğini üstlendiği Return ile Noa adlı yapımlar, özel gösterim çerçevesinde izleyiciyle buluştu. 

 

Festivalin Üçüncü Günü Söyleşilerle Devam Edecek!

 

Biletinal Torun Center Sinemaları’nda gerçekleşen festivalin üçüncü gününde, yönetmen Leticia Tonos’un Türkiye Prömiyerli hayatın zorlukları karşısında yeniden nefes alarak, umudu bulmanın hikayesini anlatan “AIRE: Just Breathe” ve ekip katılımıyla gerçekleşecek yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun izleyicilere düşündüren bir deneyim sunarak, her anın değerini bir kez daha hatırlatacak olan “An” yönetmen Emre Kavuk’un geleceğe dair hayallerinin peşinden koşan karakterlerin hikayesini ele alan ”Daha İyi Bir Yarın” ve yönetmen Serpil Altın’ın umut ve yeniden doğuş temalarını ustalıkla işlediği “Bir Zamanlar Gelecek:2121” filmlerinin gösterimleri yapılacak.

 

 

3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için https://us3f.com adresi ve festivalin sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.