GAZİANTEP DOĞAL YAŞAM PARKI, BAYRAMDA 150 BİN ZİYARETÇİYLE REKOR KIRDI

Yaşam 07.04.2025 - 11:03, Güncelleme: 07.04.2025 - 11:03
 

GAZİANTEP DOĞAL YAŞAM PARKI, BAYRAMDA 150 BİN ZİYARETÇİYLE REKOR KIRDI

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 9 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde ailelerin, gençlerin ve doğaseverlerin buluşma noktası haline getirilmesi, tam 150 bin ziyaretçi ile rekor bir başarı imzası attı.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Ramazan Bayramı tatili yapılabileceği dikkat çekici bir ziyaretçi akınına sahne oldu. 9 günlük tatil döneminde, geniş alanlı ve 380 farklı türdeki 8 bin hayvanıyla park, hem Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerin hem de gençlerin gözdesi oldu.   Parkta, bayramın ilk hayatı 55 bin ziyaretçi ağırlanırken, sonraki günlerde, çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle toplamda 150 bin ziyaretçiye ulaşıldı. Ziyaretçiler, zürafa, fil, aslan, kaplan, boz ayı, deve kuşu, zebra, maymun ve flamingo gibi hayvanları anında görme fırsatı buldu.   “YOĞUN DÖNEMLERDE ZİYARETÇİ SAYISI 20 BİNE ULAŞIYOR!”   Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 9 günlük bayram tatilinde 100 bini aşkın ziyaretçiye ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:   "En büyük hayalimizdi 100 binleri konuşuyoruz. Doğal Yaşam Parkı, yılda yaklaşık 5 milyon ziyaretçiyi ağırlarken, özellikle yoğun dönemlerde günlük ziyaretçi sayısı 20 bine ulaşıyor. Bu sayının artması için gelen misafirlerin yeniden parkımıza ziyareti sağlaması gerekiyor. Gaziantep, hayvan dostu bir şehir. Bu parkımızda hayvanlarımız için doğal yaşam oluşuyoruz. Sonuç olarak hayvanlarımız burada çok mutlu."   BAYRAM TATİLİNDE MÜZELERİ 65 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ   Büyükşehir Belediyesi'nin interaktif özelliği ile öne çıkan ve şehrin her zamanki ışık tutan müzeleri, Ramazan Bayramı tatilinde yurt içinden ve yurt dışından gelen yönetim tarafından yoğun ilgi gördü. 9 günlük bayram tatili boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin müzelerini 65 bin kişi ziyaret etti.
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, 9 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde ailelerin, gençlerin ve doğaseverlerin buluşma noktası haline getirilmesi, tam 150 bin ziyaretçi ile rekor bir başarı imzası attı.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Ramazan Bayramı tatili yapılabileceği dikkat çekici bir ziyaretçi akınına sahne oldu. 9 günlük tatil döneminde, geniş alanlı ve 380 farklı türdeki 8 bin hayvanıyla park, hem Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerin hem de gençlerin gözdesi oldu.

 

Parkta, bayramın ilk hayatı 55 bin ziyaretçi ağırlanırken, sonraki günlerde, çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle toplamda 150 bin ziyaretçiye ulaşıldı. Ziyaretçiler, zürafa, fil, aslan, kaplan, boz ayı, deve kuşu, zebra, maymun ve flamingo gibi hayvanları anında görme fırsatı buldu.

 

“YOĞUN DÖNEMLERDE ZİYARETÇİ SAYISI 20 BİNE ULAŞIYOR!”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 9 günlük bayram tatilinde 100 bini aşkın ziyaretçiye ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

 

"En büyük hayalimizdi 100 binleri konuşuyoruz. Doğal Yaşam Parkı, yılda yaklaşık 5 milyon ziyaretçiyi ağırlarken, özellikle yoğun dönemlerde günlük ziyaretçi sayısı 20 bine ulaşıyor. Bu sayının artması için gelen misafirlerin yeniden parkımıza ziyareti sağlaması gerekiyor. Gaziantep, hayvan dostu bir şehir. Bu parkımızda hayvanlarımız için doğal yaşam oluşuyoruz. Sonuç olarak hayvanlarımız burada çok mutlu."
 

BAYRAM TATİLİNDE MÜZELERİ 65 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

 

Büyükşehir Belediyesi'nin interaktif özelliği ile öne çıkan ve şehrin her zamanki ışık tutan müzeleri, Ramazan Bayramı tatilinde yurt içinden ve yurt dışından gelen yönetim tarafından yoğun ilgi gördü. 9 günlük bayram tatili boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin müzelerini 65 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.