Antalya Devlet Konservatuvarı yeni binasına kavuştu
Antalya Devlet Konservatuvarı yeni binasına kavuştu
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bildiğiniz gibi Devlet Konservatuarı’mız uzun süredir mekan sorunu yaşıyordu. Devlet Konservatuvarı binası için 2020 yılında depreme dayanıksız raporu verilmişti
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bildiğiniz gibi Devlet Konservatuarı’mız uzun süredir mekan sorunu yaşıyordu. Devlet Konservatuvarı binası için 2020 yılında depreme dayanıksız raporu verilmişti
Antalya Devlet Konservatuvarı Binasının Açılış Töreni gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Binasının açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Nilay Genç Çebi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Oğuzhan Kavruk, Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ceren Hepyücel, Konservatuvar Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Berrak Emir Yücel, Öğr. Gör. Dr. Halis Işık, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürü Doç. Dr. Sonat Coşkuner, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gökçe Göktepe, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZDİR
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bildiğiniz gibi Devlet Konservatuarı’mız uzun süredir mekan sorunu yaşıyordu. Devlet Konservatuvarı binası için 2020 yılında depreme dayanıksız raporu verilmişti. Göreve geldiğimiz dönemde karşımızda bu sorunu bulduk. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve çocuklarımızın güvenliği önceliğimizdir diyerek hızlı bir şekilde gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalara başladık. Geçici bir süre öğrencilerimiz başka fakültelerin çatısı altında eğitimlerine devam ettiler. Biz de Devlet Konservatuvarımıza yakışacak bir bina hazırlamak için kolları sıvadık.” dedi.
MİMARLIK FAKÜLTESİ BİNASINI KONSERVATUVARA DÖNÜŞTÜRDÜK
Rektör Özkan, “Eski Mimarlık Fakültesi binamızı titiz bir çalışma sonucunda, burada eğitim verecek değerli hocalarımızın önerilerini dikkate alarak yeni Konservatuvar binamıza dönüştürdük. Bu dönüşüm, sanatın ve eğitimin buluşma noktası olan bu mekânı daha modern ve işlevsel hale getirdi. Bugün bu yeni binayı, sesin, müziğin ve ritimlerin mimarlarının yetiştirileceği bir yuva olarak hizmete açıyoruz. Buraya verilen emek, üniversite olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin de bir yansımasıdır.” şeklinde konuştu.
BİLİM VE SANAT GÜÇLÜ DEĞİLSE
Rektör Özkan, “Çok sanatsever bir insanım, sanata çok önem veren bir insanım çünkü şunu biliyorum ki bir ülkede bilim ve sanat güçlü değilse o ülkenin uzun süre hayatta kalması mümkün değil. Sanat insanları ve ülkeyi renklendiren, incelten ve asalet veren bir unsur. Sanat çok kıymetli bir unsur gerçekten bu anlamda bu binalarda sanatçı yetiştiren binalar ve çok kıymetli binalar. Ara sıra öğrencilerimizi ben konuk ediyorum. Hocamla beraber çok ciddi başarıları var ulusal ve uluslararası bununla gurur da duyuyoruz.
Şimdi ifade ediyorlar hep soruyorum kendilerine ne yapmayı düşünüyorsunuz sonrasında diye. Bir kısmı yurtdışına gitmekten bahsediyor, bir kısmı burada kalmaktan bahsediyor. Hep şunu ifade ediyorum onlara. Nereye gidersiniz gidin Türk Bayrağımızı Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızı dalgalandırın, sahip çıkın olduğunuz yerde Türkiye'ye, Türk insanına sahip çıkın şeklinde konuşmalarımız geçiyor. Onların bunu yapacaklarına da eminim, sanat camiasına çok güçlü isimler Fazıl Say’lar çıkar daha güçlü isimler çıkar inşallah.” ifadelerini kullandı.
SANAT ÜLKELERİN ASALETİNİ, ZARAFETİNİ EN ÖNEMLİ ETKİLEYEN FAKTÖR
Rektör Özkan, “Sanat ülkelerin asaletini, zarafetini en önemli etkileyen faktör. Edebiyatta öyle. Edebiyat kuvvetli olmayan ülkelerde vatansever coşku, vatansever de bir görünüm çok da mümkün olmuyor. Edebiyat, sanat dünyada da olması gerektiği yerde değil. Acil durumlarda ilk kesilen bütçe sanat bütçesi oluyor maalesef. Bütün dünyada ve ülkemizde sanat ve edebiyat olması gerektiği yerde olur ama buna hep beraber destek vermemiz gerekiyor. Velilerimizden konservatuvara destek vermesini eğer destek verirlerse buranın çok daha güçlü olacağını ifade etmek istiyorum.” dedi.
ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARINA GÖRE PLANLANDI
Konservatuvarın kuruluşundan itibaren bina sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Antalya Devlet Konservatuvarı Prof. Ceren Hepyücel, “Antalya Devlet Konservatuvarının tek bir çatı altında toplanmasının gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İlk olarak bize bun binayı kazandıran ve ihtiyaçlarımıza göre restorasyonun yapılmasını sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Prof. Ceren Hepyücel, binanın müzik ve sahne sanatları odaları, derslikler, 180 kişilik bir konferans salonu, tiyatro salonu, bale stüdyoları, akademisyenler ve idari personeller için odalar, teknoloji sınıfı, bireysel çalışma odalarının planlanarak faaliyete kazandırıldığını ifade etti.
Konuşmaların ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan sanatçılar tarafından konserler ve gösteriler düzenlendi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.