GELENEKSEL MUTFAK MİRASINI HAYDİ TARLADAN SOFRAYA PROJESİ
GELENEKSEL MUTFAK MİRASINI HAYDİ TARLADAN SOFRAYA PROJESİ
Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu bir panel düzenlendi.
Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu bir panel düzenlendi.
BAŞKAN ŞAHİN: GELENEKSEL MUTFAK MİRASINI HAYDİ TARLADAN SOFRAYA PROJESİ İLE KORUYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu panelde, “Haydi Tarladan Sofraya” projesi ile Gaziantep’in geleneksel mutfak mirasını koruduklarını söyledi.
Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu bir panel düzenlendi. “GastroANTEP Festivali’nde Ekonomi Konuşuluyor!” temasıyla gerçekleştirilen panelde, gastronomi sektöründe kamu ve özel sektörün iş birliği olanakları masaya yatırıldı.
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Tüysüzoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde, İmam Çağdaş İşletmecisi Burhan Çağdaş, Tirilye Restoran Kurucusu Süreyya Üzmez ve Orkide Pastanesi İşletmecisi Mustafa Özgüler, mutfak mirasının korunması, gastronomi sektörü ve bu alanda sürdürülebilir iş modelleri üzerine görüşlerini paylaştı.
Panelde, Gaziantep’in geleneksel mutfağının hem ekonomik kalkınmaya katkısı hem de kültürel mirasın korunması açısından stratejik önemi vurgulandı. Katılımcılar, kamu ve özel sektörün iş birliğiyle yerel lezzetlerin dünya çapında tanıtılması ve bölgesel ekonomiye daha fazla katkı sağlanması için yapılması gerekenleri tartıştılar.
ŞAHİN: ŞU ANDA ÇİFTÇİLERİN KENDİ ÜRÜNLERİNİ SATABİLDİĞİ 5 NOKTA VAR
Panelde konuşan Başkan Fatma Şahin, geleneksel mutfak mirasının korunması adına Haydi Tarladan Sofraya projesini devreye aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Yerel çeşitlilik yok olma riski ile karşı karşıya. Bu proje ile hem yerel çeşitliliğimizi koruyoruz. Hem de çiftçi ile tüketici arasındaki aracıları kaldırıyoruz. Şu anda şehrimizin 5 noktasında çiftçilerin kendi ürünlerini satabildiği pazar yerleri var. Burada çiftçilerimiz tüketiciye daha uygun fiyata ürünlerini satıyor. Mekanizmamızı kurduk. Daha da güçlendirmemiz gerekiyor.”
“SOĞUK HAVA DEPOLU AKILLI BİR HAL SİSTEMİNİN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ”
“Sof domatesi sof yapan bir toprağımız ve rüzgarımız var” diyen Başkan Şahin, “Bizim bu lezzeti korumamız gerekiyor. Buradan çıkan sonuç, Paris’e gittiğimde oranın sebze halini inceledim. Londra’da keza restoranları inceledim. Tarım ve Orman Bakanımızla konuştum. Bir de bunun üzerine Madrid’i inceledim. Şu anda 500 dönüm üzerinden soğuk hava depolu akıllı bir hal sisteminin altyapısını oluşturuyoruz. Bu yeni sistemin hızlı bir şekilde yapılması için projemizi hazırladık” diye konuştu.
Panel sonrasında Başkan Fatma Şahin, panel moderatörü Defne Tüysüzoğlu, İmam Çağdaş İşletmecisi Burhan Çağdaş, Tirilye Restoran Kurucusu Süreyya Üzmez ve Orkide Pastanesi İşletmecisi Mustafa Özgüler’e hediye takdim etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.