Savaşsız bir dünya istiyoruz

Kültür 24.09.2024 - 16:54, Güncelleme: 22.10.2024 - 14:35 2463+ kez okundu.
 

Savaşsız bir dünya istiyoruz

Farklı meslek dallarından 26 kişinin bir araya gelerek yazdığı Dostluk Kazansın adlı romanının tanıtım gecesi İzmir Sanat’ta yapıldı.

Farklı meslek dallarından 26 kişinin bir araya gelerek yazdığı Dostluk Kazansın adlı romanının tanıtım gecesi İzmir Sanat’ta yapıldı. Yazar ve yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir tarafından kurulan Herkes Biraz Yazar ekibi, Bi Dünya Müzik Kadınlar Korosu ve İmza Dans Akademi dansçıları geceyi renklendirdi. Salonu dolduran sanatseverlerden, Şef Nevin Apaydın yönetimindeki Bi Dünya Müzik Kadınlar Korosu ve solisti sevilen sanatçı Elif İdiz büyük alkış aldı. Piyanoda Ünal Mavigöz ve buzikide Doğukan Yurt yer aldı. Geceyi Tuğçe Zorlu İpek sundu. Gerçek yaşam hikayesinden alınan romanda adı geçenlerden biri olan Sakız Adası’nda yaşayan Dionisi Çaçanis, “Savaşlar insanlığa, insanlığımıza zarar veriyor. Savaşsız bir dünya istiyoruz” dedi.   GERÇEK KAHRAMANLAR Romanda, Türkiye ile Yunanistan arasında 1930 yılında dostluk için düzenlenen ancak yarım kalan bir maçın tamamlanması için çaba harcayan Feruz Bozaslan'ın FAİR PLAY ödülü alması ve Anadolu’da futbolun başladığı süreç sürükleyici bir dille anlatılıyor. Kitapta, bu iki ülkede; doğdukları yerlerden koparılan insanların, oğullarını, eşlerini kaybeden kadınların, annelerini ve babalarını toprağa veren çocukların, savaşa sürüklenen milletlerin ortak acısı dillendiriliyor. Hikaye Feruz Bozaslan’ın dedesinin izinden Parga’ya gitmesiyle başlıyor.   Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlatan kitabın ana karakteri Feruz Bozaslan da “Savaş için değil dostluk için çaba sarf etmeliyiz” dedi. Tarihi bir olayı anlatmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Gökmen Küçüktaşdemir de, “Platanus Publishing Yayınevi’nden çıkan kitabın gelirine KEDİ Otizm Derneği’ne bağışlayarak otizme de dikkat çekmek istedik” diye konuştu. Geceye KEDİ Otizm Derneği Başkanı Serap Dikmen, romanda yer alan isimler Altan Ecevit, Dr. Arkın Çetintaş da katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Kültür Fonu tarafından da desteklenen kitapta savaşın olmadığı bir dünya temennisi ile şu isimler yer almıştı: Ali Ilgaz Limoncu, Aslı Şanlı, Ayşe Canan Yazıcı, Birgen Engin, Bahar Bilge, Begüm Gurgan, Eda Öztürk, Elvan Karanfil, Eylem Aslan, Fadime Kaya, Gözde Çayhan, Hakan Asılkefeli, Işıl Çağlar, İbrahim Avcı, Nazlı Kayı, Orhan Çatma, Oytun Cebeci, Önder Şengül, Özlem Çinleti, Sevgi Aksu, Sinem Yiğit, Şafak Sipahi, Yelda Tekin, Yeliz Ünal ve Zeki Hozer. Ayrıca eserin tarihsel bölümlerinde Bedri Cumhur Doğu’dan danışmanlık alındı, proje safhasında da Semin Özge Gül’ün desteğine başvuruldu. Gece Dostluk Kazansın romanın yazarlar tarafından imzalanmasıyla tamamlandı.  
Farklı meslek dallarından 26 kişinin bir araya gelerek yazdığı Dostluk Kazansın adlı romanının tanıtım gecesi İzmir Sanat’ta yapıldı.

Farklı meslek dallarından 26 kişinin bir araya gelerek yazdığı Dostluk Kazansın adlı romanının tanıtım gecesi İzmir Sanat’ta yapıldı. Yazar ve yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir tarafından kurulan Herkes Biraz Yazar ekibi, Bi Dünya Müzik Kadınlar Korosu ve İmza Dans Akademi dansçıları geceyi renklendirdi.

Salonu dolduran sanatseverlerden, Şef Nevin Apaydın yönetimindeki Bi Dünya Müzik Kadınlar Korosu ve solisti sevilen sanatçı Elif İdiz büyük alkış aldı. Piyanoda Ünal Mavigöz ve buzikide Doğukan Yurt yer aldı. Geceyi Tuğçe Zorlu İpek sundu. Gerçek yaşam hikayesinden alınan romanda adı geçenlerden biri olan Sakız Adası’nda yaşayan Dionisi Çaçanis, “Savaşlar insanlığa, insanlığımıza zarar veriyor. Savaşsız bir dünya istiyoruz” dedi.

 

GERÇEK KAHRAMANLAR

Romanda, Türkiye ile Yunanistan arasında 1930 yılında dostluk için düzenlenen ancak yarım kalan bir maçın tamamlanması için çaba harcayan Feruz Bozaslan'ın FAİR PLAY ödülü alması ve Anadolu’da futbolun başladığı süreç sürükleyici bir dille anlatılıyor. Kitapta, bu iki ülkede; doğdukları yerlerden koparılan insanların, oğullarını, eşlerini kaybeden kadınların, annelerini ve babalarını toprağa veren çocukların, savaşa sürüklenen milletlerin ortak acısı dillendiriliyor. Hikaye Feruz Bozaslan’ın dedesinin izinden Parga’ya gitmesiyle başlıyor.

 

Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlatan kitabın ana karakteri Feruz Bozaslan da “Savaş için değil dostluk için çaba sarf etmeliyiz” dedi. Tarihi bir olayı anlatmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Gökmen Küçüktaşdemir de, “Platanus Publishing Yayınevi’nden çıkan kitabın gelirine KEDİ Otizm Derneği’ne bağışlayarak otizme de dikkat çekmek istedik” diye konuştu. Geceye KEDİ Otizm Derneği Başkanı Serap Dikmen, romanda yer alan isimler Altan Ecevit, Dr. Arkın Çetintaş da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Kültür Fonu tarafından da desteklenen kitapta savaşın olmadığı bir dünya temennisi ile şu isimler yer almıştı: Ali Ilgaz Limoncu, Aslı Şanlı, Ayşe Canan Yazıcı, Birgen Engin, Bahar Bilge, Begüm Gurgan, Eda Öztürk, Elvan Karanfil, Eylem Aslan, Fadime Kaya, Gözde Çayhan, Hakan Asılkefeli, Işıl Çağlar, İbrahim Avcı, Nazlı Kayı, Orhan Çatma, Oytun Cebeci, Önder Şengül, Özlem Çinleti, Sevgi Aksu, Sinem Yiğit, Şafak Sipahi, Yelda Tekin, Yeliz Ünal ve Zeki Hozer. Ayrıca eserin tarihsel bölümlerinde Bedri Cumhur Doğu’dan danışmanlık alındı, proje safhasında da Semin Özge Gül’ün desteğine başvuruldu. Gece Dostluk Kazansın romanın yazarlar tarafından imzalanmasıyla tamamlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.