TÜGİAD Ege’den e ticaret paneli
TÜGİAD Ege’den e ticaret paneli
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, “Dijital Ekosistemde E-Ticaretin Geleceği” paneli düzenleyerek Türkiye’nin e ticaretteki konumu, fırsatları ve öne çıkan yönlerini değerlendirdi. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Atar Yaparken, panelistler Trendyol İhracat Satış ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kurtuluş, TİCİMAX CSO’su Ceyhun Turan ve iyzico Kanal Yöneticisi Sine Güzin Güneş oldu.
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, “Dijital Ekosistemde E-Ticaretin Geleceği” paneli düzenleyerek Türkiye’nin e ticaretteki konumu, fırsatları ve öne çıkan yönlerini değerlendirdi. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Atar Yaparken, panelistler Trendyol İhracat Satış ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kurtuluş, TİCİMAX CSO’su Ceyhun Turan ve iyzico Kanal Yöneticisi Sine Güzin Güneş oldu.
“Dijital Ekosistemd e E-Ticaretin Geleceği” “Mikro ihracatçı olabilirsiniz”
Türkiy e Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Şubesi, “Dijital Ekosistemd e E-Ticaretin Geleceği” paneli düzenleyerek Türkiye’nin e ticaretteki konumu, fırsatları v e ön e çıkan yönlerini değerlendirdi. Panelin moderatörlüğünü TÜGİAD e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Atar Yaparken, panelistler Trendyol İhracat Satış v e İş Geliştirm e Müdürü Gökhan Kurtuluş, TİCİMAX CSO’su Ceyhun Turan v e iyzico Kanal Yöneticisi Sin e Güzin Güneş oldu.
İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan panel e TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, Ulukent Sanayicileri Derneği (USAD) Başkanı Ömer Telcioğlu, e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mehmet Torun, TÜGİAD e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Şubesi üyeleri v e İzmir üniversitelerinden öğrenciler katılım gösterdi.
“Dijital Ekosistemd e E-Ticaretin Geleceği” panelinin açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, hızla büyüyen e- ticaret dünyasında Türkiye’nin dijitalleşm e sürecindeki yerini v e bu dönüşümd e İzmir'in oynayabileceği önemli rolü el e almak üzer e toplandıklarını belirtti.
Türkiye’nin son yıllarda dijital dönüşüm yolunda ciddi adımlar atarak e- ticaret alanında önemli bir büyüm e kaydettiğini vurgulayan TÜGİAD Başkanı Yıldırım, “ Ticaret Bakanlığı’nın 2023 e- Ticaret Görünümü Raporu’na göre, Türkiye’nin e- ticaret hacmi bir önceki yıla gör e yüzd e 115,15 artış göstererek 1,85 trilyon TL’y e ulaştı v e işlem sayısı yüzd e 22,25 artarak 5,87 milyar adet e çıktı. Bu rakamlar, Türkiye’nin dijital ekonomiy e adaptasyonunu v e geleceğ e yönelik büyük potansiyelini yansıtırken, İzmir gibi liman şehirlerinin sunduğu stratejik avantajlarla bu büyümeyi desteklediğini görüyoruz” dedi.
Yıldırım: “ E ticarett e d e İzmir’in avantajı var”
İzmir’in Türkiye'nin ticaretind e önemli bir konuma sahip olduğunu, limanları v e gelişmiş ulaşım altyapısıyla dikkat çektiğini söyleyen Yıldırım, “Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olarak, hem iç hem dış pazarlara erişim kolaylığı sağlayan İzmir, e-ticaretin lojistik üssü olma yolunda ilerlemektedir. İzmir’in bu altyapısal avantajları, işletmeler e lojistik maliyetlerind e avantaj sağlarken müşteri memnuniyetini d e artırma imkânı sunmaktadır” dedi.
Limanları sayesind e büyük bir ihracat hacmin e sahip olan İzmir’in, e- ticaret aracılığıyla Türkiy e genelindeki işletmeler e küresel pazarlara açılmaları için bir köprü görevi üstlendiğini ifad e eden Yıldırım, “Mobil ticaretin hızla yayılması, Türkiy e genelind e e- ticaret büyümesind e itici bir güç oluşturuyor. Ticaret Bakanlığı’nın raporunda da belirtildiği gibi mobil uygulamalar, işlem sayısı v e hacmi bakımından diğer dijital kanalların önünd e yer alıyor. İzmir, genç v e dinamik nüfus yapısı v e hızla dijitalleşen ticaret ekosistemi il e bu trendden en fazla faydalanabilecek şehirlerden biridir” diy e konuştu.
Korkmaz: “ Ticaret dijitalleşiyor, geleneksel ticaret değişiyor”
TÜGİAD e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz is e yaptığı konuşmada ticaretin, özellikl e son yıllarda, hızla dijitalleştiğini belirterek, geleneksel ticaretin temel taşları, inovasyonla yepyeni bir çehr e kazandığını ifad e etti.
İnovasyon’un sadec e yeni teknolojiler değil; aynı zamanda farklı düşünme, yeni bakış açıları geliştirme, mevcut durumu daha iyiy e dönüştürm e gücü olduğunu vurgulayan TÜGİAD e " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Eg e Başkanı Korkmaz, “İnovatif yaklaşımlar, e-ticaretin geleceğini şekillendirecek en büyük güçlerden biri olacak. Artık müşterinin ihtiyaçlarını en doğru şekild e anlamak v e kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için büyük veriyi, yapay zekayı v e otomasyonu kullanıyoruz. Bir girişimci olarak en büyük değerimiz, bu değişim e ayak uydurabilm e v e hatta bu değişim e yön verebilm e yeteneğimizdir. Dijital dünyada, başarının sırrı sadec e mevcut trendler e uymak değil; aynı zamanda gelecekt e neyin gerekli olacağını tahmin edebilmekt e yatıyor” dedi.
Korkmaz: “Başarı için risk almaktan çekinmemeliyiz”
İnovatif düşünceyi hayata geçirirken risk almaktan kaçınmamak gerektiğini belirten Korkmaz, “Bugün en başarılı e- ticaret platformları, müşteri deneyimini geliştirmek için radikal adımlar atmış girişimcilerin eseridir. Biliyoruz ki, yeniliğin olduğu yerd e her zaman belirsizlik vardır; ama aynı zamanda büyümenin v e gelişimin d e temeli burada yatar” dedi. E-ticaretin geleceğind e kişiselleştirm e büyük rol oynayacağına dikkat çeken Korkmaz, “Müşteriler artık kendilerin e özel ürün önerileri v e hizmetler bekliyor. Bunu sağlamak için büyük veri v e yapay zekaya yatırım yapmak artık bir lüks değil, bir gereklilik. Geleceğin tüketicileri, çevrey e v e topluma duyarlı markaları tercih ediyor. Sürdürülebilir ticaret yaklaşımları geliştirmek, sadec e bir etik sorumluluk değil; aynı zamanda yeni bir rekabet avantajıdır” diy e konuştu.
Güneş: “ E ticarett e teknik altyapınız güçlü olmalı”
Açılış konuşmalarından sonra “Dijital Ekosistemd e E-Ticaretin Geleceği” panelind e ilk sözü iyzico Kanal Yöneticisi Sin e Güzin Güneş aldı. E ticarett e hem kullanıcının hem d e girişimcinin hayatını kolaylaştırdıklarını belirterek iyzico’nun sunduğu avantajları anlattı. Bütünleşik hizmetin öneminin altını çizen Güneş, “Web sitesi n e kadar güvenli v e sorunsuz çalışıyor, kargo, ödem e kolaylığı, müşteri tutundurmak, cüzdan uygulaması, alışveriş kredisi gibi farklı farklı alanlarda hızlı aksiyon almak gerekiyor” dedi.
Turan: “Tek elden hizmet sunuyoruz”
TİCİMAX CSO’su Ceyhun Turan is e girişimciy e sundukları imkanları anlattı. Tek panelden stok yönetimi yapabildiklerini vurgulayan Turan, “Öznel düzenlemed e yapabiliyorsunuz panelde, ihtiyaçlar doğrultusunda öznelleştirebiliyorsunuz. Bir e ticaret firmasının neler e ihtiyacı varsa onları tek elden sunuyoruz v e hizmetimizi her gün geliştiriyoruz” dedi.
Kurtuluş: “Mikro ihracat dönemi başladı”
Trendyol İhracat Satış v e İş Geliştirm e Müdürü Gökhan Kurtuluş is e mikro ihracat kavramının son dönemin en trend girişim modeli olduğunu söyledi. Tek bir platform üzerinden her tüm satıcıların ihracatçı olabileceğini söyleyen Kurtuluş, “İlk olarak bunu Azerbaycan il e başlattık. 2023 yılında 100 binin üzerind e satıcımız ihracatçı oldu” dedi. 46 bin işletmenin ilk kez ihracat yaptığının altını çizen Kurtuluş, “6 milyon müşteri potansiyeli oluştu. Azerbaycan v e Körfez ülkelerinin yanına yakın zamanda 7 Doğu Avrupa ülkesi d e katılacak” dedi.
Her bölgenin kültürün e gör e ürün v e pazarlama tekniklerinin kullanılması gerektiğinin altını çizen Kurtuluş,“Mesela körfez bölgesind e bir numaralı sosyal medya platformu tiktok. Oraya satış yapacaksanız tiktok hesabınız olmalı. Mesela Türkiy e ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke, o diziy e v e karakterlerin e yönelik ürünler e büyük ilgi olabiliyor” diy e konuştu.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.