OLTEN FİLARMONİ, ATATÜRK VE LATİFE HANIM’IN HİKAYESİNİ İLK KEZ SAHNEYE TAŞIDI

Sanat 21.11.2024 - 12:34, Güncelleme: 21.11.2024 - 12:34 1025 kez okundu.
 

OLTEN FİLARMONİ, ATATÜRK VE LATİFE HANIM’IN HİKAYESİNİ İLK KEZ SAHNEYE TAŞIDI

Olten Filarmoni Orkestrası, Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında "Kemal ile Latife Danslı Anlatımı" adlı özel performansla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. Tolga Taviş yönetimindeki orkestraya, Burcu Sürmeli Borovalı’nın koreografisi ve İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçılarının büyüleyici dansları eşlik etti. Cemal Necip Gürel’in kaleme aldığı etkileyici metin, usta oyuncu Hakan Gerçek’in güçlü yorumuyla sahnede hayat buldu.

Olten Sanat Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ve Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen “Kemal ile Latife Danslı Anlatımı”, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Olten Filarmoni Orkestrası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen bu eşsiz performans, klasik müzik ve balenin etkileyici bir sentezini sunarak büyük beğeni topladı. Tolga Taviş’in yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası’na, Burcu Sürmeli Borovalı’nın koreografisiyle İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçıları eşlik etti. Gösterinin metni, Cemal Necip Gürel tarafından yazıldı ve usta tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek’in etkileyici seslendirmesiyle hayat buldu. Ayrıca, Olten Çocuk Korosu’nun performansı esere derinlik kattı.   Atatürk ve Latife Hanım’ın Hikâyesi Sahneye Taşındı “Kemal ile Latife Danslı Anlatımı”, Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın 1922-1925 yılları arasında geçen evliliklerine ışık tutarak, tarihin bu özel dönemine sanatsal bir yorum getirdi. Gösteride, Mustafa Kemal’in halk insanı kimliği ve kahramanlıkları, Latife Hanım’ın ise İzmirli, iyi eğitim almış, özgüvenli bir kadın olarak güçlü duruşu vurgulandı. Performans sırasında Zübeyde Hanım, Salih Bozok, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü ve Fahrettin Altay gibi karakterler de canlandırılarak eserin tarihi boyutu zenginleştirildi. Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten; “Olten Filarmoni Orkestrası ile Kemal ve Latife’nin hikayesini sahneye taşımak, bizler için hem duygusal hem de sanatsal bir deneyim oldu. Eserde sadece onların ilişkisini değil, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarının ruhunu da sahnede izledik. İzleyicilerden aldığımız coşkulu alkışlar, bu emeğin en güzel karşılığıdır” dedi.   İzmir’den Türkiye’ye İlham Veren Bir Gösteri Olten Filarmoni Orkestrası, hem müziğin hem de sanatın birleştirici gücünü bu özel projeyle bir kez daha gözler önüne serdi. İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği performans, Atatürk’ü Anma etkinliklerine duygu yüklü ve unutulmaz bir katkı sundu. Bu etkileyici proje, sanatın geçmişle gelecek arasında güçlü bir köprü kurabileceğini bir kez daha kanıtladı.
Olten Filarmoni Orkestrası, Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında "Kemal ile Latife Danslı Anlatımı" adlı özel performansla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. Tolga Taviş yönetimindeki orkestraya, Burcu Sürmeli Borovalı’nın koreografisi ve İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçılarının büyüleyici dansları eşlik etti. Cemal Necip Gürel’in kaleme aldığı etkileyici metin, usta oyuncu Hakan Gerçek’in güçlü yorumuyla sahnede hayat buldu.

Olten Sanat Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ve Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen “Kemal ile Latife Danslı Anlatımı”, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Olten Filarmoni Orkestrası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen bu eşsiz performans, klasik müzik ve balenin etkileyici bir sentezini sunarak büyük beğeni topladı. Tolga Taviş’in yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası’na, Burcu Sürmeli Borovalı’nın koreografisiyle İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçıları eşlik etti. Gösterinin metni, Cemal Necip Gürel tarafından yazıldı ve usta tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek’in etkileyici seslendirmesiyle hayat buldu. Ayrıca, Olten Çocuk Korosu’nun performansı esere derinlik kattı.

 

Atatürk ve Latife Hanım’ın Hikâyesi Sahneye Taşındı

“Kemal ile Latife Danslı Anlatımı”, Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın 1922-1925 yılları arasında geçen evliliklerine ışık tutarak, tarihin bu özel dönemine sanatsal bir yorum getirdi. Gösteride, Mustafa Kemal’in halk insanı kimliği ve kahramanlıkları, Latife Hanım’ın ise İzmirli, iyi eğitim almış, özgüvenli bir kadın olarak güçlü duruşu vurgulandı. Performans sırasında Zübeyde Hanım, Salih Bozok, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü ve Fahrettin Altay gibi karakterler de canlandırılarak eserin tarihi boyutu zenginleştirildi.

Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten; Olten Filarmoni Orkestrası ile Kemal ve Latife’nin hikayesini sahneye taşımak, bizler için hem duygusal hem de sanatsal bir deneyim oldu. Eserde sadece onların ilişkisini değil, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarının ruhunu da sahnede izledik. İzleyicilerden aldığımız coşkulu alkışlar, bu emeğin en güzel karşılığıdır” dedi.

 

İzmir’den Türkiye’ye İlham Veren Bir Gösteri

Olten Filarmoni Orkestrası, hem müziğin hem de sanatın birleştirici gücünü bu özel projeyle bir kez daha gözler önüne serdi. İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği performans, Atatürk’ü Anma etkinliklerine duygu yüklü ve unutulmaz bir katkı sundu. Bu etkileyici proje, sanatın geçmişle gelecek arasında güçlü bir köprü kurabileceğini bir kez daha kanıtladı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.