TEGV'den 30'uncu yılında Anıtkabir ziyareti
TEGV'den 30'uncu yılında Anıtkabir ziyareti
Bu yılın 30'uncu yılını kutlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 16 Nisan'da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundaydı. Anıtkabir'i ziyaret eden TEGV mütevellileri, yönetim kurulu üyeleri, toplantılar ve çocuklara saygı duruşunda bulunuldu; çiçeklerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı.
Bu yılın 30'uncu yılını kutlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 16 Nisan'da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundaydı. Anıtkabir'i ziyaret eden TEGV mütevellileri, yönetim kurulu üyeleri, toplantılar ve çocuklara saygı duruşunda bulunuldu; çiçeklerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı.
“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla Cumhuriyetin ilkesi ve değerlerine sahip, çağdaş nesillerin büyümeleri için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında parçalar halinde eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 30'uncu yılında Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Mütevellileri, yönetim kurulu üyeleri, çalışanları, çocukları ve gönüllüleri ile TEGV ailesi 16 Nisan'da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundaydı.
TEGV, çocuklarla birlikte Anıtkabir'de resmî tören düzenlendi
TEGV Ankara Semahat – Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı'nı ziyaretinin ardından çocuklarla birlikte Anıtkabir'e ziyaret takibi. Manevi huzurunda Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını sağlayan TEGV heyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah ekipleri, TEGV'in kurucusu merhume Suna Kıraç ve ebediyete göçü ile gönüllülerinin aziz hatırası için de orada bulundu. Saygı duruşunun ardından TEGV adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol çiçeklerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine ayrıldı. Bunun üzerine Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.
TEGV adına Anıtkabir Özel Defterini imzalayan M. Özalp Birol defterine şunları yazdı:
“ Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) olarak, 30. yılında, manevi huzurunuzda bulunmamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
30 yıl önce “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” diyerek yola çıktık ve eğitim alanında Türkiye'nin en büyük sivil toplum hareketini başlattık.
Çocuklarımıza yalnızca eğitim desteği ekleyin; Bunlarda, Cumhuriyet'in ve devrimlerinizin ötesinde, ilerleyen ve parçalı öğeler olarak büyümeleri için çalışıldı, stratejik tamamlayıcıları, sokağın ve çalışma ortamlarının alternatifi oldu.
Türk Ulusunun milli egemenlik günü dünya çocuklarına özgür olarak gelecek nesillere verdiği önem ve Cumhuriyet'in gençlerin yaşadığı ile yaşayacağına olan inancınız TEGV olarak bizim de yolumuzu aydınlatıyor.
Aziz Atatürk,
Boyutu, TEGV Ailesi'nin ve 30 yıl boyunca yaşadığımıza söz ettiğimiz sayıda 3.200.000'i aşkın çocuğumuzun şükranlarını sunuyor, Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve yüceltmek için, bundan böyle de var gücümüzle çalışacağımıza veriyoruz.
En derin saygılarımızla,”
Anıtkabir Özel Defterine yazılan yazının okunmasının ardından törenler sona erdi.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim döneminin okul dışı ücreti ücretsiz eğitim desteği uygulamasına odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum durumu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin alınmadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halihazırda 25 ilde 6 Eğitim Parkı, 41 Öğrenim Birimi ve 26böceği Ateş ile toplam 73 etkinlik bölümünün bölümlerinin eğitim destek uygulamaları devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.