EÜ tarafından yürütülen uluslararası “VILLAGE” projesi çıktılarını vermeye başladı

Horizon Europe programı MSCA çağrısı kapsamında desteklenen VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi çıktılarını vermeye başladı.

Eğitim Yayın: 09 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2024 13:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu, Horizon Europe programı MSCA çağrısı kapsamında desteklenen VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi çıktılarını vermeye başladı.

Emoda (Türkiye), Digi Mind Sphere (İtalya), SquareDev (Yunanistan), National Institute of Chemistry (Slovenya), Eolas S.L (İspanya), Azerbaijan State Agriculture University (Azerbeycan), Munster Technological (İrlanda), RTU Liepajas University (Letonya) ortaklığında yürütülen ve 48 ay süre ile destek alan

proje kapsamında 23 değişim tamamlandı.

VILLAGE Projesi kapsamında; mühendislik eğitiminde sanal laboratuvarların küresel ölçekte incelenmesine ilişkin uluslararası konferanslarda 2 adet sözlü sunum, bununla birlikte ‘Mühendislik Laboratuvarları için Dijital Öğrenme’ ve ‘Mühendislik Eğitiminde Öğretim Tasarımı Modelleri’ başlıklarıyla iki uluslararası çalıştay gerçekleştirildi.

Proje araştırma sonuçlarının daha geniş bir kitleye ulaşması hedefi ile öğretim tasarım modelleri veri tabanı ve bu modellerin puan sıralaması Zenodo açık erişimli dijital arşiv olarak internet üzerinden paylaşıldı. Ayrıca, projeye ilişkin tanıtıcı bilgiler ve proje sonuçları güncel olarak ‘www.thevillageproject.eu’ adresinden paylaşılmaya başlandı.

Proje ile; mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerinin ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarının çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelenmesi, görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirlenmesi, pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir öğretim modelleri oluşturulması hedefleniyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.