ASAŞ, Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne Layık Görüldü

Gündem 02.07.2024 - 12:52, Güncelleme: 22.10.2024 - 14:35 1623+ kez okundu.
 

ASAŞ, Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne Layık Görüldü

“Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

ASAŞ, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nde “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.   İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sürdürülebilirlik konusunda üstlendiği öncü rolü kapsamında üretimlerinin her kademesinde yeşil dönüşümün etkilerinin görüldüğü ve “sürdürülebilirliği” odağına alan sanayi tesislerini ödüllendirdiği Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nin bu yılki kazananları açıklandı. Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin de katıldığı törende ödülü, ASAŞ adına Fon Destekli Projeler Yöneticisi Zeynep Tutku Özen aldı.    ASAŞ’ın Avrupa Birliği Fon Destekli RETROFEED projesinin bir çıktısı olarak büyük beğeni toplayan “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı proje, otomotiv endüstrisinde boyalı hurda alüminyumun geri dönüşüm oranını artırarak hem çevresel hem de ekonomik katkı sağlıyor. ASAŞ, otomotiv sektöründe atıkların geri dönüşümü ve kaynakların verimli kullanımı konusunda önemli bir örnek teşkil eden projeyle çevre dostu üretim süreçlerinde liderliğini bir kez daha kanıtladı.   ASAŞ Hakkında  1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve yaklaşık 3000 çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 sıralamasında 53’üncü sırada yer alıyor.  
“Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

ASAŞ, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nde “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

 

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sürdürülebilirlik konusunda üstlendiği öncü rolü kapsamında üretimlerinin her kademesinde yeşil dönüşümün etkilerinin görüldüğü ve “sürdürülebilirliği” odağına alan sanayi tesislerini ödüllendirdiği Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nin bu yılki kazananları açıklandı. Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı projesiyle “Çevre Dostu Uygulama” kategorisinde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin de katıldığı törende ödülü, ASAŞ adına Fon Destekli Projeler Yöneticisi Zeynep Tutku Özen aldı.

  

ASAŞ’ın Avrupa Birliği Fon Destekli RETROFEED projesinin bir çıktısı olarak büyük beğeni toplayan “Otomotiv Alaşımlarında Boyalı Hurda Alüminyum Kullanılarak Geri Dönüşümün Artırılması” adlı proje, otomotiv endüstrisinde boyalı hurda alüminyumun geri dönüşüm oranını artırarak hem çevresel hem de ekonomik katkı sağlıyor. ASAŞ, otomotiv sektöründe atıkların geri dönüşümü ve kaynakların verimli kullanımı konusunda önemli bir örnek teşkil eden projeyle çevre dostu üretim süreçlerinde liderliğini bir kez daha kanıtladı.

 

ASAŞ Hakkında 

1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve yaklaşık 3000 çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 sıralamasında 53’üncü sırada yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.