“BAĞIMLI OLMA GÖNÜLLÜ OL KAMPI”, ISPARTA’DA GERÇEKLEŞTİ
“BAĞIMLI OLMA GÖNÜLLÜ OL KAMPI”, ISPARTA’DA GERÇEKLEŞTİ
Bağımlı Olma Gönüllü Ol Kampı” 25-30 Temmuz tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirildi. 18-29 yaş arasındaki 30 gencin katıldığı kampta beş gün boyuncafarkındalık eğitimlerine, sosyo-kültürel ve sportif etkinliklereyer verildi.
Bağımlı Olma Gönüllü Ol Kampı” 25-30 Temmuz tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirildi. 18-29 yaş arasındaki 30 gencin katıldığı kampta beş gün boyuncafarkındalık eğitimlerine, sosyo-kültürel ve sportif etkinliklereyer verildi.
Yeşilay, sağlıklı bir toplum ve bağımsız bir gelecek için Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı, Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) ve Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim (YYBE) Programı gibi bilimsel temelli projelerle her yıl 10 milyonu aşkın çocuğa ve gence, 3 milyonun üzerinde yetişkine ulaşıyor. “Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı” kapsamında uyguladığı “Bağımlılıkla Mücadelede Genç Gönüllülerin Rolü”projesi ile gençleri bağımlılıklara karşı önleyici çalışmalara dâhil etmeyi hedefleyen Yeşilay, gençlerin bağımlılıklarla mücadelede farklı ve yeni yöntemler öğrenebilmelerini sağlayacak.
“Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı Programı” kapsamında “Bağımlılıkla Mücadelede Genç Gönüllülerin Rolü” projesini hayata geçiren Yeşilay, Ağrı’da mayıs ayında Bağımlılıkla Mücadele Akran Eğitimi’ni gerçekleştirmişti.Proje Isparta Belediyesi ve Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklığında, Proje Türkiye Ulusal Ajansı’nın fon desteğiyle gerçekleştirildi.
Projenin ikinci faaliyeti olan “Bağımlı Olma Gönüllü Ol Kampı” 25-30 Temmuz tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirildi. 18-29 yaş arasındaki 30 gencin katıldığı kampta beş gün boyuncafarkındalık eğitimlerine, sosyo-kültürel ve sportif etkinliklereyer verildi. Proje, İstanbul’da 30 katılımcının katılımıyla gerçekleşecek “Bağımlı Olma Gönüllü Ol Forumu” ile devam edecek. Forumda gençler farklı bağımlılık türlerinde önleme ve müdahale çalışmalarında gönüllüğün rolü gibi başlıkları, yuvarlak masa toplantılarında tartışacaklar ve konuyla ilgili politika notu oluşturacaklar.
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç: “Bağımlılıkla mücadelede gönüllülüğün rolü çok önemli.”
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, projeyle ilgili şunları söyledi: “Bağımlılıklarla mücadelede önceliğimiz, önleme faaliyetleri. Kampta gençlere bağımlılıklarla mücadelede yol gösterici eğitimler verdik. Yeşilay olarak gençleri bağımlılıklardan uzak tutarken aynı zamanda sağlıklı ve bilinçli bir yaşam kültürü yerleştirmeye de çalışıyoruz. ‘Bağımlı Olma Gönüllü Ol’ kampımızgençlere yaşam becerileri kazandırmak, vakitlerini keyifli ve verimli değerlendirmeleri için imkânlar sunmak ve bağımlılıkla mücadelede gönüllülüğün rolünü aktarmak açısından fevkalade önemliydi. Bağımlılık endüstrisi her eve giriyor, gençlerimizin hayatları üzerinden kâr kazanmak için gece gündüz çalışıyor. Biz de her eve girmeli, onlardan daha enerjik olmalı, bağımlılıklara karşı yılmadan mücadele etmeliyiz. Mücadelemizin en büyük destekçileri ise gençlerimiz. Bu kampımızda da gençlerimizle bir araya geldik ve verimli etkinlikler gerçekleştirdik.Bağımlılıklara karşı Yeşilay olarak 104 yıldır bu sorumluluk ve bilinçle hareket ediyoruz.”
Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.
Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilay’ı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.
Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.