HOLLANDA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN İGC’YE ZİYARET

Gündem 19.11.2024 - 16:26, Güncelleme: 19.11.2024 - 16:26 507 kez okundu.
 

HOLLANDA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN İGC’YE ZİYARET

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Kraliyeti ile birlikte yürüttüğü ‘Nar 2- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ve 2. Kâtip Celine Ablen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.  

Ziyarette; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve Dijital Medya Danışmanı Levent Özen yer aldı.   Nar Projesi kapsamında yerel yönetimlerle birlikte gerçekleştirilen muhtar, esnaf farkındalık eğitimleri ve gazetecilere yönelik verilen eğitimler hakkında bilgilendirmede bulunan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Gazetecilerin şiddet ve çocuk istismarı haberlerinde kullandıkları dil toplumu yönlendiriyor. Bu nedenle tüm medya kurumlarının sorumluluk bilinciyle hareket etmesi çok önemli. Bu kapsamda, haber dilinin şiddeti körüklememesi gerekiyor. Eğitimlerimizi başarıyla sürdürüyoruz” dedi.   HEP BİRLİKTE SES YÜKSELTMELİYİZ   Mahallelerde şiddet gören, cinsel istismara uğrayan kadınlara ve çocuklara yönelik olarak muhtarların vereceği mücadelenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gappi, “Muhtarlarımız izleyen değil, dile getiren olmalı. Hep birlikte daha fazla ses yükseltmeliyiz. Büyük bir istekle farkındalık eğitimlerimize katılıyorlar. Şiddeti önlemek için mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.   HERKES DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIYOR   Proje kapsamında 100 gazeteciye, 100 muhtara ve 100 esnafa eğitim verdiklerini ve farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, “Projemiz sayesinde kanaat önderleri, gazeteciler, muhtarlar ve esnaflar kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı daha fazla sorumluluk alarak harekete geçmeye başladı. Dolayısıyla projemiz ile farkındalık yaşanıyor” dedi.   “ÇALIŞMALARDAN ÇOK ETKİLENDİM”   Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ise gazetecilerin şiddete karşı mücadelenin önemli aktörleri olduğunu belirterek, “Nar Projesi kapsamında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı çalışmalar çok kıymetli. Gazeteciler, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlanmasında öncü güç. Bu kapsamda, toplumsal cinsiyet ve hak odaklı yeni bir dilin yerleşmesini mümkün kılabilecek yegane kişilerin de gazeteciler olduğu açık. Yürütülen çalışmalardan, verilen önemden çok etkilendim. Projenin şiddete karşı farkındalıkta büyük etki yaratacağına inanıyorum. Tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.    
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Kraliyeti ile birlikte yürüttüğü ‘Nar 2- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ve 2. Kâtip Celine Ablen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.  
Ziyarette; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve Dijital Medya Danışmanı Levent Özen yer aldı.
 
Nar Projesi kapsamında yerel yönetimlerle birlikte gerçekleştirilen muhtar, esnaf farkındalık eğitimleri ve gazetecilere yönelik verilen eğitimler hakkında bilgilendirmede bulunan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Gazetecilerin şiddet ve çocuk istismarı haberlerinde kullandıkları dil toplumu yönlendiriyor. Bu nedenle tüm medya kurumlarının sorumluluk bilinciyle hareket etmesi çok önemli. Bu kapsamda, haber dilinin şiddeti körüklememesi gerekiyor. Eğitimlerimizi başarıyla sürdürüyoruz” dedi.
 
HEP BİRLİKTE SES YÜKSELTMELİYİZ
 
Mahallelerde şiddet gören, cinsel istismara uğrayan kadınlara ve çocuklara yönelik olarak muhtarların vereceği mücadelenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gappi, “Muhtarlarımız izleyen değil, dile getiren olmalı. Hep birlikte daha fazla ses yükseltmeliyiz. Büyük bir istekle farkındalık eğitimlerimize katılıyorlar. Şiddeti önlemek için mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.
 
HERKES DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIYOR
 
Proje kapsamında 100 gazeteciye, 100 muhtara ve 100 esnafa eğitim verdiklerini ve farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, “Projemiz sayesinde kanaat önderleri, gazeteciler, muhtarlar ve esnaflar kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı daha fazla sorumluluk alarak harekete geçmeye başladı. Dolayısıyla projemiz ile farkındalık yaşanıyor” dedi.
 
“ÇALIŞMALARDAN ÇOK ETKİLENDİM”
 
Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt ise gazetecilerin şiddete karşı mücadelenin önemli aktörleri olduğunu belirterek, “Nar Projesi kapsamında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı çalışmalar çok kıymetli. Gazeteciler, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlanmasında öncü güç. Bu kapsamda, toplumsal cinsiyet ve hak odaklı yeni bir dilin yerleşmesini mümkün kılabilecek yegane kişilerin de gazeteciler olduğu açık. Yürütülen çalışmalardan, verilen önemden çok etkilendim. Projenin şiddete karşı farkındalıkta büyük etki yaratacağına inanıyorum. Tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.  
 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.