PAŞABAHÇE MAĞAZALARI GURURLA KOLEKSİYONU’NDAN ÖNDER VAZO

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel olarak tasarlanan ve Şişecam tarafından üretilen “Gururla Koleksiyonu” Paşabahçe Mağazaları’nda tüketicilerle buluşuyor.

Sanat Yayın: 27 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 27.08.2024 12:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 Bu özel koleksiyonun dikkat çeken parçalarından biri olan “Önder Vazo” Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün halkla özdeşleşmesini simgeliyor.

 Gururla Koleksiyonu’nda yer alan “Önder Vazo”, Atatürk’ün halkla bütünleşmesinden ilham alınarak; onun büyük mücadelesini sembolize ederek tasarlandı. Vazonun üzerinde Türk bayrağının kırmızısı cam üzerinde estetik bir kuşak oluştururken, Anıtkabir’deki 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi kabartmaları; halk ve zafer çelengi sunan melek ve Hüseyin Özkan Anka’nın, Türk gençliğini, Türk aydınını, Türk askerini ve Türk köylüsünü temsil eden heykeli stilize edilerek kullanıldı.

Tamamen el yapımı olan Önder Vazo’nun üzerindeki rölyef desenlerin tamamı el işçiliği ile dekorlandı. Sınırlı sayıda üretilen bu özel vazo, sadece 2023 adet olarak koleksiyon severlerin beğenisine sunuldu.

Bu anlamlı koleksiyonu keşfetmek ve bu tarihi anıya ortak olmak isteyen tüm Cumhuriyet sevdalıları Paşabahçe Mağazaları'nı ve www.pasabahcemagazalari.com adresini ziyaret edebilir.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.