Safra yolu kanser tedavisi için yenilikçi ilaç taşıyıcı sistem geliştirilecek

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG), safra yolu kanseri hastalarına yönelik biyoteknolojik ilaç taşıyıcı sistem geliştirilmesi amacıyla yeni bir projeye imza atıyor.

Sağlık Yayın: 21 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.08.2024 20:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

"Safra Yolu Kanseri Hastalarından Belirlenen Biyobelirtece Hedefli Biyoteknolojik İlaç Taşıyıcı Sistemin Geliştirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK-2515 COST Destek Programı kapsamında kabul edilmiştir.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı’nın yürütücülüğünü yaptığı projenin ekibinde; Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay Tuğba Ünek, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarkan Ünek ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Akarsu yer almaktadır.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin (İBG) yürütücülüğünde gerçekleşecek proje ile, safra yolu kanseri hastalarından biyobelirteçlerin belirlenmesinin ardından hedefe spesifik yeni nesil biyoteknolojik ilaç taşıyıcı sistemlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yenilikçi proje, kanser tedavisinde önemli bir adım olarak görülmekte ve hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

 

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) Hakkında

2014 yılında kurulan, 2018 yılında 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında Türkiye’nin ilk Tematik Araştırma Merkezi olarak fiilen faaliyete geçen İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG), Türkiye'nin bilimsel ilerlemeye olan bağlılığının bir örneğidir. IBG, biyotıp ve genom bilimlerine adanmış öncü bir kurum olarak bilim, teknoloji ve inovasyonda bölgesel bir mükemmeliyet merkezi olma vizyonunu somutlaştırmaktadır.

IBG'nin misyonunun merkezinde, biyotıp ve genom bilimleri alanlarında bilimsel ilerleme ve endüstriyel inovasyonu teşvik etme taahhüdü yer almaktadır. Temel ve dönüşümsel araştırma, teknolojik araştırma ve endüstriyel Ar-Ge'yi kapsayan kapsamlı bir dizi araştırma programına sahip olan İBG, 30 dinamik araştırma programına ev sahipliği yapmaktadır. Bu programlar arasında ileri teknoloji kök hücre üretimi ve uluslararası standartlarda (GLP) ilaç analiz ve test laboratuvarları da yer almakta olup, her ikisi de araştırma ve geliştirme çabalarının ilerletilmesinde önemli rol oynamaktadır.

İşbirliğini teşvik etmek ve bilgi alışverişini kolaylaştırmak amacıyla IBG, altısı Türkiye genelindeki kamu ve özel sektör kuruluşlarının erişimine açık olan dokuz çekirdek tesise ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 26.650 metrekarelik kapalı bir alana yayılan IBG'nin tesisleri arasında son teknolojiye sahip laboratuvarlar, araştırmacılar için ofisler, hücre kültürü laboratuvarları, ortak kullanım için donanımlı odalar, Aziz Sancar Oditoryumu, seminer salonları ve toplantı odaları bulunmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.ibg.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.