Soroptimistlerden üniversite öğrencilerine gençlik kampı hediyesi

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen ‘Hayat Biz Hazırız’ Gençlik Kampı; Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen 27 üniversite öğrencisi genç kız bursiyerlerin katılımı ile başladı

Eğitim Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 11:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

TSKF’nin “Hayat Biz Hazırız” Gençlik Kampı Çeşme’de başladı

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen ‘Hayat Biz Hazırız’ Gençlik Kampı; Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen 27 üniversite öğrencisi genç kız bursiyerlerin katılımı ile başladı.

16-21 Eylül 2024 tarihleri arasında Çeşme Şifne Termal Otel’de başlayan ‘Hayat Biz Hazırız’ Gençlik Kampı’nda genç bursiyerler, “Kariyer ve Kişisel Gelişim” konularında eğitimlerin yanı sıra meditasyon, yüzme ve yürüyüş gibi etkinlikler, akşamları ise müzik, drama çalışmaları ve çevre gezileri ile güzel bir tatil yapma fırsatı yakalamış olacaklar.

12 şehir 34 kulüp 1000 üye

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) Başkanı Betül Elmasoğlu, kampın açılışında yaptığı konuşmasına Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun yapısını anlatarak başladı. TSKF’nin Avrupa Soroptimist Federasyonu'na bağlı uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu, Türkiye'nin 12 şehrinde, ikisi e-club olmak üzere, 34 kulübe ve yaklaşık 1000 üyeye sahip olduklarını ifade eden TSKF Başkanı Elmasoğlu, “Üyelerimiz, iş hayatında her bakımdan yüksek ahlak ilkelerine sahip, vasıflı ve seçkin iş ve meslek kadınlarından oluşur. Temel amaçları, kadınların ve kız çocuklarının, insan hakları, ekonomik ve sosyal gelişimleri ile hayatlarını iyileştirmek üzerine proje ve etkinlikler düzenlemektir. Soroptimistler, düşünsel gücü yerel çalışmalara da aktarır” dedi.

“Hedefimiz özgüvenli, hayata hazır genç kadınlar”

İlk olarak 2013 yılında başlatılan ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan, “Gençlik Kampı Projesi” ile Bursiyerlerin hem akademik hem de sosyal atölye çalışmaları, etkinlikler ve seminerlere dahil olacaklarını söyleyen Elmasoğlu, “Genç kızlarımızın hayata daha hazır olması için çalışıyor, onlara her türlü desteği sağlıyoruz.

Motivasyonu ve öz güveni yüksek, her alanda kariyer bilincine ulaşmış, kadının iş hayatında ve sosyal alanlardaki etkinliğini farkında olan genç kızlar olarak hayata atılacaklarına inanıyoruz. Kampın, bursiyerlerimizin kişisel gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtiyor, bu katkıyı topluma yaymayı hedefliyoruz” dedi.Kampı

planlayan "TSKF Burs Komisyonu’na, tümü gönüllü eğitmenlere ve kampın kültür gezilerine desteklerini esirgemeyen Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'ye teşekkür eden Elmasoğlu, genç bursiyerlere dolu dolu bir kamp dönemi dileyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından viyolonsel sanatçısı Adasu Akın mini bir konser verirken, açılış kokteyl etkinliği ile devam etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.