MCBÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2024-2025 eğitim- öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni düzenledi.

Eğitim Yayın: 17 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 17.09.2024 17:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

MCBÜ Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende 253 Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı.
 

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar törende yaptığı konuşmada, doktorluğun sadece bir meslek değil, aynı zamanda derin bir insanlık görevi olduğunu ifade ederek, “Doktorluk sağlık ve şifa sunmanın ötesinde, insan hayatına dokunmak ve onun kalitesini artırmak için bilgi, empati ve etik değerlerle yürütülen bir sanattır. İbn Sina'nın dediği gibi, "İyi bir doktor, hastanın yalnızca fiziksel belirtilerini değil, ruhsal ve duygusal durumunu da dikkate alır."

Bu anlayış, tıbbın yalnızca teknik bir beceri değil, aynı zamanda insan olmanın en derin boyutlarını içerdiğini gösteriyor. Sizler de bu bilinci ve yaklaşımı her adımınızda rehber edinerek, mesleğinizi en yüksek standartlarda icra edeceksiniz.

Bu yeni başlangıçta hepinize başarılar diliyorum. İnsanlık için yaptığınız her katkının değerini bilmenizi ve her zaman büyük bir özveriyle ilerlemenizi temenni ediyorum” dedi.
Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.