Dünya Çevre Haftasında gönüllülerden duyarlı hareket

20 Eylül Dünya Temizlik Gününde, birçok ülkeden milyonlarca gönüllü bir araya gelerek küresel atıklar ve çevre kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla her yıl çevre temizlik aktiviteleri düzenlemektedir

Gündem Yayın: 01 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 01.10.2024 08:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Philip Morris Türkiye çalışanlarından oluşan çevre gönüllüleri, dünya çevre haftası aktiviteleri çerçevesinde farkındalık yaratmak amacıyla önce Foça’daki Orak Adası’nda daha sonra Torbalı’daki Muzaffer Kebapçıgil Koruluğunda temizlik yaptı.

20 Eylül Dünya Temizlik Gününde, birçok ülkeden milyonlarca gönüllü bir araya gelerek küresel atıklar ve çevre kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla her yıl çevre temizlik aktiviteleri düzenlemektedir. Bu kapsamda, Philip Morris Türkiye çalışanlarından oluşan gönüllüler ile Foça Belediyesi tarafından 20 Eylül tarihinde düzenlenen Orak Adası’ndaki temizlik etkinliğine, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, belediye çalışanları ve gönüllüler katıldı. Philip Morris Türkiye çalışanlarından oluşan gönüllüler, ayrıca, 28 Eylül Cumartesi günü Torbalı’daki Muzaffer Kebapçıgil Koruluğunda Torbalı Kaymakamı Adem Çelik, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun ve komşu sanayi kuruluşları çalışanlarının da katılımıyla temizlik yaptılar.

Son yıllarda, 20 Eylül tarihinde tüm dünyada milyonlarca çevre gönüllüsünün katılımıyla çevre temizlik aktiviteleri düzenlenerek, küresel atık problemine ve çevre kirliliğine dikkat çekmeye çalışılmakta ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. İzmir’in önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Philip Morris Türkiye’de, önce Foça’daki Orak Adası’nda, daha sonra da 28 Eylül Cumartesi günü Torbalı’da bulunan Muzaffer Kebapçıgip Koruluğunda çevre temizlik aktivitesi düzenledi.

Foça’daki etkinliğe katılan Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı yaptığı değerlendirmede, “Bu tür temizlik çalışmaları, birer anlık müdahaleler değil, çevre bilincine ulaşma konusunda atılan güzel adımlardır. Denizlerimizi ve kıyılarımızı kirleten atıkları toplamak elbette kısa vadede bir çözüm sunuyor, ancak asıl hedefimiz çevreyi koruma bilincini yaygınlaştırmaktır” dedi.

Torbalı’da düzenlenen etkinliğe katılan Torbalı Kaymakamı Adem Çelik de yaptığı konuşmada, “Çevre kirliliği, tüm dünyada iklim değişikliğine neden olan etkenlerin başında geliyor. Bizler de ekolojik dengeyi yakalamak ve kirliliğe dur diyebilmek amacıyla, bu tür etkinliklerin hepimizin evi olan Torbalı’da düzenlenmesini çok anlamlı buluyoruz” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de etkinlikte yaptığı açıklamada, Torbalı’yı daha yaşanabilir bir şehir yapma amacı ile yola çıktıklarını, birçok projeyi faaliyete geçirdiklerini ve çevre temizliğine önem veren gönüllülük faaliyetlerini desteklediklerini paylaştı.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun da yaptığı değerlendirmede; “Hızla değişen dünyada, iklim krizi ile mücadelenin tüm tarafların katılımı ile başarılabilir, bu konuda sanayicilere, iş insanlarına, tarım kuruluşlarına ve Torbalı halkına önemli görevler düşüyor” dedi.

Philip Morris Türkiye Fabrika Yöneticisi Isaac Diaz da, Philip Morris Türkiye olarak sürdürülebilir bir dünya arzusu ile çevresel ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak üzere faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini, iklim değişikliği ile mücadelenin öncelikli gündem olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.