Bitlis'in geleneksel lezzetlerinden biri olan Avşor Çorbası Manisa’da büyük ilgi görüyor.

Bitlis'in geleneksel lezzetlerinden biri olan ve mutfak kültüründe önemli yere sahip olan Avşor Çorbası Manisa’da büyük ilgi görüyor.

Gündem Yayın: 19 Ekim 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 19.10.2024 16:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

. Özellikle kış aylarının vazgeçilmesi olan Avşor çorbası sezonu başladı. 

Bitlis mutfağının vazgeçilmezi olan büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağı, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanan avşor çorbası Manisa’da da tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel lezzete sahip çıkma adına bir etkinlik gerçekleştirdi.  Başkan Cevdet Çiçek, Yönetim kurulu üyeleri ile Gazeteci Ahmet Ünsal, etkinliğe katılarak sezonun ilk avşor çorbasını tattı. 

Bitlis’ten Manisa’ya göç edenler olarak yöresel bir lezzet olan Avşor çorbasını Manisa’da tatmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, “Bitlis’imizin en önemli lezzetlerinden biri olan Avşor Çorbasını Manisa’da misafirlerimize tattırmak istedik” dedi. 

Avşor çorbasını içmek isteyenlerin erken gelip bu güzel lezzeti tattığını söyleyen Kasap Bülent Öztürk ise, sabah erken saatlerde çorba servisine başladıklarını saat 10 olmadan servisin bittiğini ifade ederek yeni sezonu açtıklarını kaydetti. 

Avşor (tuzlu su) genellikle kemiksiz et, büryan yağı, biber, taze fasulye, patlıcan, salça ve tuz ile yapılan bir çorba. Bitlis ve Van civârında bilinmektedir. Avşor çorbası büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağ, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanır.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.