Buca’da ahşap atıklar kent mobilyasına dönüştürülüyor

Gündem 23.06.2024 - 10:37, Güncelleme: 22.10.2024 - 14:35 1637+ kez okundu.
 

Buca’da ahşap atıklar kent mobilyasına dönüştürülüyor

Buca Belediyesi, ilçedeki atık ahşapları toplayarak kent ve ofis mobilyalarına dönüştürüyor. Belediye Başkanı Görkem Duman, “Hem doğamıza hem bütçemize katkıda bulunuyoruz” dedi.

Sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla çalışan Buca Belediyesi, ilçede atık halinde bulunan ahşapları değerlendirerek geri dönüşüme katkı sağlıyor. İlçenin çeşitli noktalarından toplanan ahşap atıklar, Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesindeki marangozhanede toplanıyor. Burada hünerli ellerin yardımıyla işlenerek parklarda kullanılmak üzere bank ve oyun grubuna dönüştürülüyor. Atıkların bir kısmı ise belediye hizmet binalarında kullanılmak üzere kapı ve pencere doğramaları ile ofis mobilyası haline getiriliyor.   “Bütçemize katkı sağlıyor” Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, çevre dostu uygulamanın aynı zamanda bütçe dostu da olduğunu ifade ederek, “Büyük resme baktığımız zaman, yaptığımız uygulamanın dünyanın geleceğine katkı sunmak anlamında önemli bir adım olduğunu görüyoruz. Doğada giderek azalan ham madde sorunu, üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük risk taşıyor. Gelecek kuşaklar için bugünden çalışmalar yapmak zorundayız. Ahşap atıkların kent mobilyasına dönüştürülmesi bizim attığımız adımlardan yalnızca biri… Bu sayede hem doğaya hem kendi bütçemize katkıda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.
Buca Belediyesi, ilçedeki atık ahşapları toplayarak kent ve ofis mobilyalarına dönüştürüyor. Belediye Başkanı Görkem Duman, “Hem doğamıza hem bütçemize katkıda bulunuyoruz” dedi.

Sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla çalışan Buca Belediyesi, ilçede atık halinde bulunan ahşapları değerlendirerek geri dönüşüme katkı sağlıyor. İlçenin çeşitli noktalarından toplanan ahşap atıklar, Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesindeki marangozhanede toplanıyor. Burada hünerli ellerin yardımıyla işlenerek parklarda kullanılmak üzere bank ve oyun grubuna dönüştürülüyor. Atıkların bir kısmı ise belediye hizmet binalarında kullanılmak üzere kapı ve pencere doğramaları ile ofis mobilyası haline getiriliyor.

 

“Bütçemize katkı sağlıyor”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, çevre dostu uygulamanın aynı zamanda bütçe dostu da olduğunu ifade ederek, “Büyük resme baktığımız zaman, yaptığımız uygulamanın dünyanın geleceğine katkı sunmak anlamında önemli bir adım olduğunu görüyoruz. Doğada giderek azalan ham madde sorunu, üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük risk taşıyor. Gelecek kuşaklar için bugünden çalışmalar yapmak zorundayız. Ahşap atıkların kent mobilyasına dönüştürülmesi bizim attığımız adımlardan yalnızca biri… Bu sayede hem doğaya hem kendi bütçemize katkıda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izmir35haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.