ODTÜ, TEKNOFEST 2024'e Yola Çıktı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknofest ekibi ve ODTÜ Teknokent firmaları, bu yıl Adana’da düzenlenecek olan ve "Uzay" temasıyla gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024’e katılmak üzere ODTÜ Bilim Otobüsü ile yola çıktı.

Eğitim Yayın: 01 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 01.10.2024 12:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacak etkinlikte, ODTÜ çeşitli bilimsel çalışmalarını ve projelerini katılımcılara sunacak.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve üniversite yönetim kurulu üyeleri, ODTÜ Rektörlük Binası önünde düzenlenen uğurlama törenine katıldılar. Teknofest’in ülkemize kattığı değere destek verdikleri için tüm ekibe teşekkür eden Rektör Yozgatlıgil, ODTÜ’nün bu büyük organizasyona katılımından duyduğu gururu dile getirerek, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye’nin teknolojik gelişimi açısından Teknofest’in büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde yürütülen Milli Uzay Programı’na ODTÜ’nün sunduğu katkılarla geleceğe yön vermekten onur duyduklarını ifade etti. Yozgatlıgil konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“TEKNOFEST, ülkemizin havacılık, uzay ve teknoloji alanlarındaki gücünü uluslararası arenada sergilediği en önemli etkinliklerden biridir. ODTÜ olarak, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde bilim ve teknoloji alanındaki öncü rolümüzü bu tür etkinliklerle bir kez daha ortaya koyuyoruz. Adana’da bu genç ve dinamik ekibi görmek, ülkemizin geleceğine olan inancımızı pekiştiriyor.”

ODTÜ’nün bilim ve teknoloji alanındaki öncü rolüne dikkat çeken Yozgatlıgil, ODTÜ Teknokent’in Türkiye'nin inovatif firmalarına ev sahipliği yaptığını ve bu firmaların dünya çapındaki başarılarına katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, ODTÜ Bilim Otobüsü’nün sembolik bir anlam taşıdığını belirterek, "Bugün Adana’ya uğurladığımız Bilim Otobüsü, bilgi ve teknoloji ile dolu olan geleceğe doğru hep birlikte çıktığımız yolculuğun bir simgesidir," dedi.

TEKNOFEST Adana'da ODTÜ, Celestia Etkinlik Alanı ve ODTÜ (K02) standında bugüne kadar gerçekleştirdiği uzay çalışmaları, inovatif teknolojiler ve Milli Uzay Programı'na katkı sağlayan projelerini sergileyecek. Ziyaretçilere; uzay sohbetleri, ödüllü uzay oyunları, meteor yağmuru, VR deneyimleri, 9D sinema, ODTÜ Rover Kit yapımı gibi onlarca etkinlik sunulacak. Özellikle çocuklar için tasarlanan bu interaktif etkinlikler, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda katılımcıları bekliyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.