SP-Metrodaki yürüyen merdiven ve asansör arızaları hakkında basın açıklaması

SAADET PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI MUSTAFA ERDURAN’IN İZMİR METROSU'NDA ÇOK YOĞUN ŞEKİLDE YAŞANAN “YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖR ARIZALARI” KONUSUNDAKİ BASIN AÇIKLAMASIDIR

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.08.2024 13:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İzmir halkı, İzmir Metrosu'nda son dönemde artan ‘yürüyen merdiven ve asansör arızaları’ndan dolayı büyük bir mağduriyet yaşamakta. Bu arızalar günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyerek; özellikle yaşlı, engelli ve çocuklu bireyler için ciddi zorluklar yaratmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a ulaşamadığımız, hatta randevu dahi alamadığımız için bu önemli problemi basın açıklaması yoluyla dile getirip Sayın Başkanı uyarmak istedik.

Metro istasyonlarında yaşanan bu aksaklıkların kabul edilemez olduğunu ve İzmir Metro A.Ş.’nin bu konuda daha hızlı ve etkili çözümler üretmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Şehir içi ulaşımda hayati önem taşıyan bu altyapı hizmetlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde çalışmaması, halkın günlük yaşamını zorlaştırmakta ve güvenli ulaşım hakkını ihlal etmektedir.

Bu sebeple, İzmir halkımızın bu duruma karşı sesini duyurmak ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmesi için çağrıda bulunmak istiyoruz. Amacımız, İzmir Metro A.Ş.’nin bu sorunları bir an önce çözmesi ve benzer problemlerin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasıdır.

İzmir’in sorunlarını gözlerinizi gerçeklere karşı kapatarak, kulaklarınızı dışarıdan gelen seslere karşı tıkayarak çözemezsiniz. Görmek ve duymak istemeseniz de biz halkımızın İzmir’le alakalı dertlerini duyurmak için demokratik her türlü eylemi yapacağımızı da belirtmek isteriz.

 

Taleplerimiz net ve açıktır:

1. Yürüyen merdiven ve asansör arızalarının bir an önce giderilmesi.

2. Bu tür arızaların tekrarlanmaması için düzenli bakım ve denetim süreçlerinin iyileştirilmesi.

3. Arıza durumlarında halkın bilgilendirilmesi ve mağduriyetin en aza indirilmesi için alternatif çözümler sunulması.

Bu taleplerimizin yetkililer tarafından dikkate alınmasını ve İzmir Metro A.Ş.’nin halkın ulaşım ihtiyaçlarına daha fazla önem vermesini bekliyoruz. Bugünden sonra da İzmir’imizin her türlü sorununun takipçisi olacağımızı ifade ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.