15 Temmuz Şehitlerini AnmaDemokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında MCBÜ Öğretim Üyeleri “15 Temmuz’un Bilinmeyenleri” Panelini Gerçekleştirdi

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2024 17:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Umut Kedikli ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Yüksel, Doç. Dr. Alpay Bizbirlik moderatörlüğünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa Valiliği tarafından düzenlenen programlar çerçevesinde yer alan “15 Temmuz’un Bilinmeyenleri” konulu paneli gerçekleştirdi.

Bedesten Çok Amaçlı Nikah Salonunda gerçekleşen panele Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Zafer Tombul, Tugay Komutanı P. Alb. Zeynel Abidin Alptekin, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, protokol üyeleri ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, 15 Temmuz’da yurdumuzda ve Manisa’da yaşananları içeren kısa video gösteriminin ardından Hafız Mehmet Gümüştepe’nin Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Alpay Bizbirlik’in gerçekleştirdiği panelde Doç. Dr. Umut Kedikli; 15 Temmuz öncesi ve sırasında dış bağlantılar ve destekleyen devletleri değerlendirirken Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Yüksel ise Türkiye’de darbeler tarihi ve 15 Temmuz sonrası gelişmeler açısından değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.