Bilkent CYBERPARK Yapay Zekâ Çözümleriyle Verimliliğini Artıracak!

Cerebrum Tech’in üretken yapay zekâ platformu “Cere Insight”, Bilkent CYBERPARK’a iş süreçlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütebileceği çözümler sunarak çalışanların verimliliğini artıracak.

Teknoloji Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 13:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Yapay zekâ, Web3, gaming alanlarında sürdürülebilir çözümler geliştiren yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, Türkiye’nin en büyük teknokentlerinden biri olan Bilkent CYBERPARK’la yapay zekâ alanında iş birliğine imza attı. Cerebrum Tech’in üretken yapay zekâ platformu “Cere Insight”, Bilkent CYBERPARK’a iş süreçlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütebileceği çözümler sunarak çalışanların verimliliğini artıracak.

 

Maliyet, zaman ve emek tasarrufu 

Cere Insight, büyük verileri basitleştirip içgörüler sağlayarak vakit alan rutin görevleri hızlandıran, çalışanları yaratıcı süreçlere yönlendiren “çalışma arkadaşı” olarak konumlanıyor. Cere Insight ile Bilkent CYBERPARK mevcut firmalarının taleplerine daha hızlı cevap verebilecek. Sunacağı 7/24 kesintisiz hizmet sayesinde destek ekibinin daha verimli çalışmasına olanak sağlayacak. Maliyet, zaman ve emek tasarrufu olanağı sunan Cere Insight aynı zamanda yapay zekâ asistanları sayesinde Bilkent CYBERPARK bünyesine katılmak isteyen teknoloji firmalarının gerekli bilgilere kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Çeşitli sektörlerde alanında lider 300'ün üzerinde Ar-Ge firması, 3 Araştırma Merkezi, 5400’den fazla personeli ve yaklaşık 135.000 m2 kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olan Bilkent CYBERPARK, teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminde önemli bir yere sahip.

Yapay zekâ konusunda tecrübeli bir ekibe sahip olan Cerebrum Tech’in geliştirdiği çözümler Bilkent CYBERPARK’ın yanı sıra yurt içi ve global pazarda birçok önemli firma ve kurumda da kullanılıyor. Cerebrum Tech’in geliştirdiği çözümlerin ölçeklendirilebilir ve özelleştirilebilir olması da şirketlere birçok avantaj sağlıyor.

 

Erkul: Yapay zekâ rekabet gücünü artırıyor

Yapay zekâ uygulamalarının iş yaşamını her alanda hızla ve köklü bir biçimde dönüştürdüğünü belirten Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Önümüzdeki yıllarda dijital dönüşümünü gerçekleştiren, teknolojiyi özümseyen şirketler daha ön plana çıkacak ve rekabet gücünü koruyacak. Yapay zekâ teknolojileri de verimliliği ve yaratıcılığı artıran işlevleriyle bu dönüşümün en önemli parçalarından biri. Geliştirdiğimiz yapay zekâ uygulamamız Cere Insight, kullanıcılarına bu yeni dönemin kapılarını aralıyor.” dedi.

Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin “Cere Insight AI Asistan platformunu, Bilkent CYBERPARK bünyesine dahil ederek, gelen soruların önceden eğitilmiş ve özelleştirilmiş bir yapay zekâ asistanı tarafından yanıtlanmasını sağlayacağız. Bu sistem, Bilkent CYBERPARK web sitesiyle tam entegrasyon sağlayarak, deneyimlerimizi bir üst seviyeye taşıyan yenilikçi bir yapay zekâ çözümü olarak hizmet verecektir.

İş birliği kapsamında geliştirilen bu sistem, yalnızca günümüzün ihtiyaçlarına yanıt vermekle kalmayacak, aynı zamanda gelecekte uygulanacak kurumsal yapay zekâ çözümlerine temel oluşturacak şekilde uzun vadeli planlarımız doğrultusunda tasarlanmıştır. Bilkent CYBERPARK’ın büyüme stratejileriyle uyumlu olarak, yapay zekâ platformu ihtiyaçlarımızı karşılayacak çalışmalar yürütülecektir. Bu proje ile Bilkent CYBERPARK olarak dijital dönüşümde önemli bir adım daha atıyoruz.” dedi. 

 

Fark yaratan teknoloji

Çoklu dosya desteği ile yüklenen uzun belgeleri ve web sitesi içeriklerini özetleyebilen, büyük veri setlerinden içgörüler oluşturabilen Cere Insight, kodlama bilgisi gerektirmeksizin gelişmiş LLM teknolojisi ve sorunsuz web entegrasyonuyla özelleştirilebilir chatbot oluşturma imkânı sunmasıyla fark yaratıyor.

Veri toplama ve verilerdeki örüntülerin analizi sonucu içgörü oluşturma süreçleri Cere Insight ile dakikalar içinde tamamlanıyor ve bu sayede zaman daha verimli kullanılabiliyor. Basit komutlar ile ihtiyaca göre eğitilebilen ve özelleştirilebilen chatbot, akla gelebilecek her alanda geniş bir kullanım olanağı sağlıyor. Cere Insight çok yönlü kullanım özellikleriyle kurumsal şirketlerden akademisyenler ve araştırmacılara, küçük işletmelerden içerik üreticilerine dek pek çok kesim için etkili yapay zekâ çözümleri vadediyor.

 

 

Cerebrum Tech:

Yapay zekâ, nesnelerin interneti, oyun geliştirme ve Web 3.0 alanlarında sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, 2021 yılında kuruldu. Alanında uzman kadrosuyla dijital dönüşüm konusunda etkin çözümler sunan Cerebrum Tech; akıllı şehirler, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra, yapay zekâ, veri güvenliği ve danışmanlığı alanlarında yenilikçi ve global (küresel) standartlarda uygulamalar geliştiriyor. Faaliyet sektörleri arasında ise oyun geliştirme, akıllı şehircilik, eğitim, sağlık, endüstri, otomotiv ve savunma sanayi yer alıyor. Cerebrum Tech, güvenilir ve lider bir yeni nesil teknoloji şirketi olma vizyonuna sahip olarak ilerlerken. Silikon Vadisi, İstanbul, Seul, Ankara, Hollanda, Malta ve Londra'da yer alan ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor. Cerebrum Tech, gençlerin potansiyellerine inanan bir girişimcilik stüdyosu olarak dijital ve fiziksel dünya arasında sürdürülebilir köprüler kurmayı hedefliyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.