Türkiye’nin Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, bu yıl “Yapay Zeka Çok Gerçek” teması ile 31 Ekim-1 Kasım 2024 tarihlerinde yedinci kez gerçekleştirilecek.

Teknoloji Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 13:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

TÜSİAD, TÜBİSAD gibi iş dünyasının önde gelen derneklerinin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra yerli, yabancı teknoloji şirketleri ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan isimlerin katılımıyla Türkiye’nin yapay zekalı geleceği konuşulacak. 

Yapay zekayı takip etmeyi seven herkesin merakla beklediği Türkiye’nin ilk ve en büyük Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. İki gün sürecek etkinlik boyunca, “Yapay Zeka Çok Gerçek” temasıyla yapay zekanın farklı sektörlerdeki somut etkileri, gerçek kullanım senaryoları ve fırsatları ele alınacak. Alanında uzman isimler yapay zekanın dönüştürücü gücünü, inovasyon potansiyelini ve geleceğe dair öngörülerini paylaşacak. Katılımcılar, çeşitli yapay zeka eğitimleri ve atölye çalışmaları ile teknolojinin uygulamalı yönlerini Zirve’de keşfetme fırsatı bulacak. Zirve’nin ilk günü fiziksel olarak 31 Ekim’de Wyndham Grand İstanbul Levent'te; ikinci günü ise 1 Kasım’da online olarak gerçekleştirilecek.

Yapay zekanın masaya yatırılacağı dopdolu 2 gün! 

Zirve, TRAI Kurucusu Halil Aksu’nun “Yapay Zeka Çok Gerçek- Artık Aramızda” başlıklı konuşmasıyla başlayacak. Ardından TÜSİAD, TÜBİSAD gibi iş dünyasının önde gelen derneklerinin başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Türkiye’nin yapay zekalı geleceği ele alınacak. Türkiye’nin ulusal yapay zeka stratejisi ve Türkçe büyük dil modelleri gibi konuların konuşulduğu panele Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan isimler katılım sağlayacak. Panellerin yanı sıra; Etiya, Yapı Kredi Teknoloji gibi yerli teknoloji şirketleri; Meta, Google, Microsoft, AWS, HPE, SambaNova gibi global teknoloji şirketlerinden uzmanlar Türkiye Yapay Zeka Zirvesi sahnesinde yerini alacak. 

İnovasyon Sahnesi’nde TRAI’nin Meta ve Hello Tomorrow Türkiye iş birliğinde gerçekleştirilen hızlandırma programı Başlat LLM Etki Programı finalisti olan yapay zeka girişimleri Demo-Day etkinliğinde yatırımcı karşısına çıkacak.  Etkinliğin odak alanlarından biri de kadınların yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesinde ve kullanılmasındaki temsiliyeti olacak. 

Online olarak gerçekleştirilecek zirvenin ikinci gününde ise, global pazarlara açılmış başarılı yapay zeka girişimcileri, akademisyenler ve küresel teknoloji şirketleri konuşmacı olarak yer alacak. 

280 kurum ve 1300 katılımcı bekleniyor 

2018 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen zirve, şimdiye kadar 600’e yakın konuşmacıya, online ve fiziksel olarak 100 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. Bu yıl 50+ oturum, 8 panel ve 5 eğitim oturumunun gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi'ne 280 kurumun katılması bekleniyor. 

Zirve programına https://zirve.turkiye.ai/#program sayfasından ulaşabilirsiniz.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) Hakkında

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) Türkiye’de yapay zeka farkındalığını artırmak ve ekosistemi geliştirmek amacıyla 2017’de kurulmuş bir girişimdir. TRAI Meet-Up, yapay zeka seminerleri, yapay zeka zirveleri, demo-day gibi yüzlerce etkinlik gerçekleştiren TRAI, kuruluşundan bu yana on binlerce kişiye doğrudan temas etmiştir. TRAI ekosisteminde yer alan 362 yapay zeka girişiminin akademi, özel sektör ve yatırımcılarla buluşmasına, ortak projeler gerçekleştirmelerine ve yurt dışına açılmalarına yardımcı olmaktadır. TRAI ekosisteminde, girişimlerin yanı sıra 80’den fazla özel sektör şirket yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük yapay zeka zirvesini ve Türkiye Yapay Zeka Haftası etkinliklerini gerçekleştiren TRAI, yerel ekosistemi dünyanın önde gelen yapay zeka ekosistemleri ile buluşturuyor. (https://turkiye.ai/)

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.