Minik eller Ebru Sanatı ile tanıştı

Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen ebru sanatı etkinliğinde, minikler sevdikleri yerli kahramanlarla keyifli bir sanat yolculuğuna çıkarak, geleneksel Türk sanatlarının büyüleyici dünyasını keşfetti.

Sanat Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 11:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Çocuklar yerli kahramanlarla Ebru Sanatını keşfetti

Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen ebru sanatı etkinliğinde, minikler sevdikleri yerli kahramanlarla keyifli bir sanat yolculuğuna çıkarak, geleneksel Türk sanatlarının büyüleyici dünyasını keşfetti.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Akdeniz Üniversitesi 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü öğrencileri ile birlikte bir ebru sanatı çalışması gerçekleştirdi. Etkinlikte, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz gibi Türk kültürünün mizah ve bilgelik sembolleri efsanevi karakterler ile yenli çizgi film karakterlerinin basılı olduğu kağıtlar üzerinde yapılan ebru çalışmaları, çocuklar tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

 

HEDEF GELENEKSEL TÜRK SANATLARINA OLAN İLGİYİ ARTIRMAK

Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdikleri etkinliğin amacının 7'den 77'ye her yaşta sanat felsefesinin yaygınlaştırılması ve geleneksel Türk sanatlarına olan ilgiyi artırmak olduğunu belirterek, “Bu kapsamda bugün yüksek lisans öğrencilerimizle birlikte Akdeniz Üniversitesi 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü’nden yaklaşık 40-50 çocuğumuzla ebru etkinliği düzenledik. Bu şekilde geleneksel sanatlarımızdan biri olan ebru sanatını minik yavrularımıza tanıtmış olduk.” şeklinde açıkladı.

 

YERLİ VE MİLLİ KAHRAMANLAR

Çocukların sevdikleri çizgi film karakterleri ile ebru sanatını birleştirerek, onların dikkatini çekmeyi hedeflediklerini vurgulayan Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, “Çizgi film karakterlerini seçerken yerli ve milli olarak adlandırabileceğimiz kahramanlarımıza ağırlık vermeye çalıştık. Özellikle Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz gibi klasik karakterlerin yanı sıra son dönemde popüler olan Rafadan Tayfa gibi figürlere de yer verdik. Bu yaklaşım, çocuklarımızın ebru sanatına olan ilgisini artırdı.” dedi.

 

HER YAŞ GRUBUNA SANATLA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Güzel Sanatlar Fakültesi olarak geleneksel Türk sanatlarını yayma misyonlarına da dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her yaş grubuna sanatla ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle bugün yaptığımız gibi çocuklarımıza yönelik etkinliklerin yanı sıra yaşlılar ve huzurevi sakinleri için de farklı alanlarda etkinlikler düzenleyerek, ebru sanatını toplumumuzun tüm bireyleri ile tanıştırma çabasında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı. Etkinlik, çocukların sanatla tanışması ve geleneksel Türk sanatlarına olan ilgilerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.